Muzeele din Europa pe care trebuie să le vezi neapărat!

spania
Foto: Guggenheim Museum Bilbao din Spania. PC guggenheim-bilbao-es.

A venit sezonl estival, e perioada vacanțelor și a călătoriilor în jurul lumii. Dacă te afli într-un sejur prin Europa, pe lângă distracție și voie bună noi îți mai propunem și o relaxare culturală.

Muzeele zilelor noastre au devenit adevărate monumente de artă nu doar prin prisma exponatelor pe care le adăpostesc, dar și prin propria valoare artistică și arhitecturală. De aceea noi îți recomandăm câteva muzee din Europa pe care ar fi păcat să nu le vizitezi dacă ajungi în oraşul lor gazdă.

Sediul companiei BMW din Munchen– clădirea aparține cunoscutului producător auto bavarez, zona a fost special amenajată pentru pasionaţii de autoturisme, fiind o sală de expoziţie, totodată vizitatorii îşi pot achiziționa modelele expuse.

Sediul companiei BMW din Munchen.
Sediul companiei BMW din Munchen.

Centrul Georges Pompidou din Paris este o instituție culturală bazată pe creația modernă și contemporană, ceea ce îl face deosebit este amplasarea scărilor și lifturilor în partea exterioră. Arhitectura acestuia îmbină perfect artele plastice, designul, cărţile, muzica şi cinematografia.

Centrul Pompidou Metz din Lorena este spectaculos prin designul său exterior inedit, elementul distinctiv al muzeului este structura împletita a acoperişului, asemănătoare unei pălării chinezești din bambus.

Guggenheim Museum Bilbao –  instituția a devenit un centru al artei într-o zonă industrială. După inaugurarea acesteia, Bilbao a devenit un important centru international al artei.

Muzeul evreiesc din Berlin – acesta reprezintă informaţii privind istoria evreilor germani şi deţine documente cu o vechime de până la 2.000 de ani, legate de trecutul acestora.

Muzeul de artă Kunsthaus Graz din Austria – instituția arhitecturală a fost construită în anul 2003 pentru a marca desemnarea Grazului ca și Capitală culturală europeană în anul respectiv. Fațada muzeului însumează 900 de lămpi fluorescente cu ajutorul cărora pot fi prezentate imagini sau animații.

Hotelul Maxxi din Roma – o clădire din beton, oțel și sticlă, care adăpostește Muzeul Național de Arte ale Secolului XXI, de aici și prescurtarea sub care este cunoscută.
Acestea sunt cele mai spectaculoase muzee din Europa, nu ne râmâne decât să-ți dorim o călătorie frumoasă, plină de aventuri cu cât mai multe obiective culturale.

Taguri: #europa
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente