(podcast) „Eu nu știam ce să fac cu viața mea.” Cum Raluca Gîndea s-a pomenit fără facultate, cu un gap year neplanificat și o călătorie de descoperire de sine

Podcast Universitatea #diez (2)

Raluca Gîndea învață la Universitatea Paris Cité, programul de studii Litere și Științe Umanistice. Vorbește despre locul în care studiază cu un zâmbet larg pe buze, cu multă seninătate și ambiție. Pentru a găsi acest loc și facultatea potrivită, Raluca a trecut prin multe dileme, indecizii, a primit scrisori de refuz din partea unor universități și s-a ales cu un gap year neplanificat.

„Sunt pe calea corectă fiind pe multe căi greșite la început”, mi-a spus Raluca povestind despre suflul ei de liceană care a fost pasionată de o multitudine de subiecte: filosofie, psihologie, actorie, politică, muzică, istorie, matematică și biologie. Astfel, tânăra a fost nevoită să ia o decizie destul de dură asupra direcției academice pe care ar trebui s-o ia. Am vorbit cu Raluca despre cum și-a organizat anul liber, despre jobul la un hotel din Moldova, despre călătoria în India și expedițiile prin munții Himalaya și despre stagiul realizat în România cu ajutorul Corpului European de Solidaritate.

Acum, Raluca e gata să combine pasiunea ei pentru științele umanistice cu cea pentru științele reale, întrucât sistemul educațional din Franța îi oferă libertate în acest sens. Trăiește într-o reședință de bătrâni, călătorește și învață.

Episodul îl puteți asculta pe Apple PodcastsSpotify și YouTube.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente