240 de elevi din Moldova au participat la „World Scholar’s Cup” – eveniment internațional găzduit de Heritage

3.-Rob_MG_9111

Etapa regională a competiției internaționale „World Scholar’s Cup” s-a dovedit a fi un real succes, prezentând un interes imens din partea elevilor. Evenimentul a avut loc în data de 20 mai 2023 și a fost găzduit de Heritage, adunând 240 de elevi din mai multe școli din țara noastră. Fiecare dintre ei s-a implicat, demonstrându-și abilitățile la cele patru probe: dezbateri în echipă, scriere în echipă, test de cunoștințe generale și „Scholar’s Bowl”.

Robert Ford, Directorul general Heritage: „Am avut privilegiul incredibil de a primi școli din toată Moldova la Heritage pentru WSC luna trecută. Acum le dorim multă baftă elevilor noștri de succes, care merg la Londra pentru următoarea rundă, deoarece ei arborează steagul Heritage Moldova în această prestigioasă competiție intelectuală globală. Suntem încântați și mândri de elevii noștri extraordinari de la Heritage.”

Elevii Heritage au obținut niște rezultate impresionante – s-au calificat 28 de echipe finaliste care au oportunitatea de a participa la Rundele Globale.

Tatiana Popa, Director adjunct pentru educație: „World Scholar’s Cup este o oportunitate minunată pentru tinerii noștri de a-și arăta talentele și de a străluci atunci când concurează cu colegii lor din alte școli și țări. Îi ajută să intre în spiritul de echipă, să gândească critic și să colaboreze. Ei devin mai motivați să învețe despre lume împreună cu lumea. Așteptăm cu nerăbdare și performanțele lor de la Londra din această vară!” 

Miriam Haruta, elevă: „World Scholar’s Cup este un eveniment uimitor, cu o mulțime de activități diferite și interesante, per total a fost o experiență foarte distractivă și m-am distrat de minune participând.”

Se anticipează că la Rundele Globale se vor reuni în jur de 10.000 de elevi din peste 50 de țări, care în acest an se vor desfășura la:
— Doha (Qatar): 22-27 iunie;
— Seoul (Coreea de Sud): 14-19 iulie;
— Londra (Marea Britanie): 26-30 iulie;
— Xiamen (China): 9-13 august;
— Bangkok (Thailanda): 25-30 august;
— Bangkok (Thailanda):: 1-6 septembrie;
— Gold Coast (Australia): 25-29 septembrie.

Sabina, elevă: „Îmi amintesc exact momentul și exact sentimentele care m-au copleșit când am fost chemată pe scenă pentru a primi premiul pentru locul I la proba de scriere. Nu voi uita niciodată cum toți prietenii mei s-au grăbit să mă îmbrățișeze pentru că am adus această victorie. WSC este cu adevărat o oportunitate remarcabilă pe care aș recomanda-o oricui.”

Sofia Victoria Țurcanu, elevă: „World Scholar’s Cup a fost o competiție minunată de la început până la sfârșit. Organizatorii au reușit să facă fiecare etapă plăcută și mă bucur că am participat.”

Partea cea mai frumoasă este că toată lumea s-a distrat, iar în afară de elevii finaliști premiați, și ceilalți participanți s-au ales cu diverse premii sau medalii, dar și cu o experiență de neuitat. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente