A demisionat guvernul Gavrilița: „Dacă am fi avut aceeași susținere acasă, am fi reușit să avansăm mai mult”

guvernul Gavrilița
Foto: gov.md

Astăzi, 10 februarie 2023, Guvernul condus de Natalia Gavrilița și-a dat demisia după un an și jumătate de la învestire. Cu un anunț în acest sens a venit chiar prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița.

„Dacă Guvernul ar fi avut acasă aceeași susținere și încredere ca la Bruxelles, am fi reușit să avansăm mai mult și mai repede. Am avut onoarea să fiu prim-ministra acestei țări. Eu cred în Moldova, cred în oamenii acestei țări. Plec de la conducerea Guvernului cu sentimentul datoriei împlinite și cu inima împăcată. Vă îndemn să rămânem uniți și solidari”, a spus Gavrilița.

Pe parcursul zilei de astăzi, 10 februarie, la Parlament și Președinție au avut loc mai multe ședințe unde s-a discutat despre „schimbări guvernamentale”. Mai mulți miniștri și deputați PAS au fost văzuți de presă la Președinție.

Conform informațiilor apărute în spațiul public, noul prim-ministru al Republicii Moldova ar urma să fie Dorin Recean. Maia Sandu va anunța cine va fi noul prim-ministru pe parcursul zilei de astăzi. Noul premier va avea la dispoziție 15 zile pentru a forma noul cabinet de miniștri.

Cine este Dorin Recean

Pe 4 februarie 2022, Dorin Recean a fost numit consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit CV-ului său, după ce a plecat de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), la 18 februarie 2015, a activat în calitate de consultant în domeniul analizei datelor și informației în perioada 2016-2022.

Fostul ministru de interne, începând cu anul 2018, activează și la Universitatea Tehnică a Moldovei în calitate de lector.

Briefingul de presă susținut de Natalia Gavrilița unde a anunțat demisia Guvernului îl puteți vedea mai jos.


Guvernul Gavrilița a obținut votul de încredere al Parlamentului pe 6 august 2021, după alegerile parlamentare anticipate. Aici puteți vedea CV-urile miniștrilor și ministrelor care au fost numiți în guvernul Gavrilița în august 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente