Parlamentul European a adoptat astăzi rezoluția prin care recunoaște Rusia drept stat sponsor al terorismului

ucraina razboi rusia artata
Foto: unian.net

Astăzi, 23 noiembrie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care recunoaște Federația Rusă drept stat sponsor al terorismului. Astfel, 494 de deputați din 705 au votat pentru această rezoluție, iar 58 de deputați au votat împotrivă. Informația a fost publicată într-un comunicat de presă al Parlamentului European.

Potrivit informațiilor, oficialii europeni au remarcat faptul că atacurile și crimele deliberat comise de armata rusă aflată pe teritoriul Ucrainei, precum și distrugerea infrastructurii civile și încălcările grave ale drepturilor internaționale ale omului, sunt echivalate cu acte de terorism și crime de război. În lumina acestui fapt, Parlamentul European a recunoscut Rusia drept stat sponsor al terorismului care folosește mijloace teroriste.

Totuși, în comunicatul de presă se notează că UE însăși nu poate recunoaște în mod legal un stat drept sponsor al terorismului, așa că, Parlamentul European a cerut Uniunii Europene și membrilor săi să creeze un cadru legal adecvat. „Acest lucru va presupune o serie de măsuri restrictive semnificative împotriva Moscovei și va impune restricții profunde asupra relațiilor UE cu Rusia”, se arată în declarație.

De asemenea, deputații au cerut Consiliului UE să includă PMC Wagner, Regimentul 141 special motorizat care poartă numele lui Ramzan Kadârov, precum și „alte grupuri armate susținute de Rusia” pe lista organizațiilor teroriste.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente