În urma atacului cu rachete asupra orașului Nicolaev, șase persoane au murit, iar alte șase au fost rănite. Cele mai importante evenimente din a 127-a zi de război

2022-06-30 21.31.59
Foto: Metin Aktas for Anadolu Images

Astăzi este a 127-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Armata rusă a luat cu asalt zona rafinăriei de petrol din Lâsâceansk și a preluat controlul asupra părților de nord-vest și sud-est ale rafinăriei, potrivit unui raport al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

🟣 Forțele armate ale Ucrainei au preluat controlul asupra satului Potomkâne din regiunea Herson. Acest lucru a fost anunțat de Brigada 60 de infanterie a Comandamentului Operațional „Kahovka” al Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei pe pagina sa de Facebook, scrie presa din Ucraina.

🟣 Armata rusă a părăsit Insula Șerpilor, despre acest lucru a anunțat Ministerul rus al Apărării.

„La 30 iunie, ca gest de bunăvoință, Forțele Armate ale Federației Ruse și-au încheiat obiectivele stabilite pe Insula Șerpilor și au retras garnizoana staționată acolo”, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

🟣 Potrivit presei din Ucraina, armata ucraineană a distrus o mulțime de echipamente rusești de pe Insula Șerpilor, iar rezultatele finale ale operațiunii sunt investigate în continuare.

🟣 Serhi Haidai, șeful regiunii Luhansk, informează că orașul Lâsâceansk este bombardat încontinuu de armata rusă.

Potrivit lui Haidai, armata rusă nu renunță la intenția de a bloca orașul Lâsâceansk și de a prelua controlul pe tronsonul autostrăzii Lâsâceansk-Bahmut.

🟣  În urma atacului cu rachete asupra orașului Nicolaev, care au avut loc ieri, 29 iunie, șase persoane au murit, iar alte șase au fost rănite, informează șeful administrației regionale din Nicolaev, Vitali Kim. Potrivit lui Kim, pe lângă lovitura asupra blocului de locuințe, rachetele au lovit și o bază de odihnă, precum și mai multe garaje.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente