Autoritatea Aeronautică Civilă: „Spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne în continuare închis”

aeroportul-international-chisinau-isi-reia-activitatea-incepand-cu-15-iunieiata-regulile-impuse-pasagerilor-152009-1592049023
Foto: Foto: airmoldova.md

În contextul difuzării pe rețelele de socializare a informaților precum că spațiul aerian al Republicii Moldova ar fi ocolit de aeronave pe o rază de aproximativ 100 de kilometri, Autoritatea Aeronautică Civilă a făcut precizări cu referire la aceste speculații.

Astfel, potrivit informațiilor, după începerea operațiunilor militare pe teritoriul Ucrainei, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis și continuă să dețină această poziție până în prezent. Începând cu 21 martie, o parte din spațiul aerian al Moldovei a fost redeschis pentru aviația civilă, însă doar pe direcția Chișinău-Iași, conform imaginii prezentate mai jos.

Facebook/ AUTORITATEA AERONAUTICĂ CIVILĂ a Republicii Moldova

De asemenea, potrivit comunicatului, în acest sens, dar și datorită faptului că spațiul aerian al Ucrainei rămâne în continuare închis pentru aviația civilă, aeronavele civile nu survolează spațiul aerian al Republicii Moldova, astfel, situația cu utilizarea spațiului aerian a Moldovei a rămas neschimbată începând cu 21 martie 2022.


Reamintim că în urma declanșării războiului de pe teritoriul Ucrainei, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis odată cu anunțarea stării de urgență, iar Guvernul Republicii Moldova a menționat că zborurile cu destinația Chișinău vor fi redirecționate spre Iași.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de 62 de zile țările se află în război. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente