Spațiul aerian al Republicii Moldova va fi închis începând cu ora 12.00

Aeroportul-Internaional-Chisinau
Foto: Skytrax

Spațiul aerian al Republicii Moldova va fi închis, începând cu ora 12.00, a anunțat Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, pe canalul său de Telegram.

„Ținând cont de situația din regiune, CSS a recomandat închiderea spațiul aerian al Republicii Moldova. Autoritatea Aeronautica Civilă va executa recomandarea, spațiul aerian va fi închis începând cu ora 12.00. Cursele vor fi orientate spre alte aeroporturi”, a anunțat Andrei Spînu.

Guvernul Republicii Moldova a anunțat că zborurile cu destinația Chișinău vor fi redirecționate la Iași.

Air Moldova a anunțat că spațiul aerian al Republicii Moldova este închis până la data de 4 martie 2022, conform deciziei autorităților.

UPDATE:

Radu Marian a explicat de ce s-a luat decizia de a închide spațiul aerian: „Închiderea spațiului aerian al Republica Moldova este impusă de faptul că ne aflăm în imediata apropiere de acțiuni militare. Prin această măsură dorim să asiguram securitatea zborurilor civile. Îndemnăm la calm. Panica este cel mai mare adversar al nostru în acest moment. Riscurile care le evaluează autoritățile Republicii Moldova acum sunt legate de afluxul migrațional dinspre Ucraina. Nu există acum nici un pericol pentru siguranța cetățenilor Republica Moldova.”

Tot astăzi, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat mai multe măsuri care vor fi întreprinse după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Dânsa a anunțat că guvernul va cere parlamentului instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Situația o puteți urmări în regim livetext aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente