Avocata poporului din Ucraina denunță abuzurile și violurile din partea soldaților ruși. Printre victime s-ar număra copii de 11 și 14 ani

277742119_515576683256942_6327600089954445378_n
Foto: Людмила Денісова/Facebook

Liudmâla Denisova, avocata poporului din Ucraina, denunță abuzurile din partea soldaților ruși, inclusiv mai multe cazuri de viol. Printre victime s-ar număra o adolescentă de 14 ani care ar fi rămas însărcinată, un băiat de 11 ani și o minoră de 16 ani.

„Nu există un astfel de loc pe pământ, nici în iad, unde criminalii rasiști să se poată ascunde de răzbunare. Violul este strict interzis de articolul 27 din Convenția de la Geneva privind protecția populației civile în timpul războiului, din 1949. Fac ️apel la Comisia ONU de investigare a încălcărilor drepturilor omului în timpul invaziei militare rusești în Ucraina și la o misiune de experți creată de către OSCE, participanți în conformitate cu mecanismul de la Moscova, pentru a lua în considerare aceste fapte de crime militare rusești în Ucraina”, a declarat avocata poporului.


Amintim că pe teritoriul Ucrainei de 45 de zile este război, după ce Rusia a atacat-o. Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente