Dmitri Rogozin, în atenția procuraturii din Ucraina pentru complicitate la război și încălcarea integrității teritoriale

rogozin
Foto: ria.ru

Procurorii ucraineni au decis să-i limiteze temporar drepturile la libera circulație lui Dmitri Rogozin. Decizia va fi valabilă până în momentul în care vor apărea noi ordine din partea instanțelor ucrainene. Conform procurorei generale, Rogozin este suspectat de încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei și de complicitate la desfășurarea unui război de agresivitate.

„Dumneavoastră, folosind funcția dvs., folosind platformele media ale Federației Ruse, ați distribuit efectiv informații false și rău intenționate, înșelând, cu intenție criminală, cetățenii Federației Ruse. Ați convins pe compatrioții voștri că formațiunile militare ale Federației Ruse nu lovesc populația civilă și obiectele civile. Ați reușit să găsiți naziști pe teritoriul Ucrainei, pe care armata «curajoasă» a Federației Ruse a venit să-i distrugă. Cu alte cuvinte, prin aceste acțiuni nu vă deosebiți cu nimic de alți «bloggeri», «artiști», «persoane publice» din așa-numitul «pool proguvernamental» al speakerilor Federației Ruse. Spre profundul nostru regret, astfel de cuvinte și declarații sunt o crimă, o crimă gravă și una pentru care va trebui să răspundeți”, a scris procurora pe pagina sa de Facebook.

Dmitri Rogozin este fostul vicepremier al Federației Ruse și actualul șef al Agenției spațiale ruse Roskosmos (din anul 2018). Recent, acesta a făcut o declarație pentru mai multe televiziuni rusești în care spune că Rusia se află în război. Declarația contravine cu ceea ce afirmă Kremlinul, care insistă pe faptul că Rusia nu se află în război cu Ucraina, ci aceasta este doar o „operațiune militară”.

Amintim că, anterior, Procuratura Ucrainei a emis mandate de arest pentru mai multe persoane publice din Rusia, printre acestea se numără: Oleg GazmanovNikita MihalkovNikolai Baskov, Tina KandelakiVladimir Soloviov. De asemenea, ieri, procuratura a anunțat că trei oficiali ruși de rang înalt sunt suspectați de comitere de crime împotriva Ucrainei.


Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de 21 zile țările se află în război. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente