Procuratura Ucrainei: trei oficiali ruși de rang înalt sunt suspectați de comitere de crime împotriva Ucrainei

suspecți
Foto: colaj diez

În data de 14 martie 2022, procurorii Procuraturii Generale împreună cu anchetatorii GSU SBU au raportat suspiciunea unor oficiali ruși de rang înalt în comiterea de infracțiuni împotriva Ucrainei și a cetățenilor acesteia.

Este vorba despre purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, generalul Forțelor Armate rusești și comandantul forțelor aerospațiale – Serghei Surovikin și șeful Forțelor de Apărare împotriva Radiațiilor, Chimice și Biologice ale Forțelor Armate ale Federației Ruse – Igor Kirillov.

„Ancheta a stabilit că comandantul șef al Forțelor Aeriene și Spațiale Ruse a organizat o invazie a aeronavelor Forțelor Aeriene Ruse în Ucraina și atacuri cu rachete și bombe, inclusiv asupra țintelor civile, care au ucis și răniți civili și le-au distrus casele. La rândul lor, șeful Trupelor de Protecție împotriva Radiațiilor, Chimice și Biologice și directoarea Departamentului Informare și Presă din Ministerul Afacerilor Externe, prin răspândirea publică a informațiilor false despre acțiunile autorităților ucrainene și incitarea la ură națională, au încălcat integritatea teritorială a Ucrainei”, se arată într-un comunicat emis de procuratură.

Procurora generală a Ucrainei a declarat că „în prezent, avem 65 de oficiali de rang înalt și lideri militari ai Federației Ruse suspectați în acest caz”.

Conform aceluiași comunicat, pentru comiterea acestor infracțiuni, Codul Penal al Ucrainei prevede pedeapsa maximă cu închisoare pe viață și confiscarea bunurilor.

Zakharova a venit cu o reacție după acest anunț, calificând această acțiune drept „suprarealismul regimului de la Kiev”.

Amintim că anterior Procuratura Ucrainei a emis mandate de arest pentru mai multe persoane publice din Rusia, printre acestea se numără: Oleg Gazmanov, Nikita Mihalkov, Nikolai Baskov, Tina Kandelaki, Vladimir Soloviov.


Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de 20 zile țările se află în război. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente