Interpretul rus Oleg Gazmanov va fi dat în căutare internațională de procuratura din Ucraina

Oleg Gazmanov
Foto: lithuaniatribune.com

Procurora generală a Ucrainei, Irâna Venediktova, a anunțat că pe numele interpretului rus Oleg Gazmanov a fost pornită o cauză penală și, în același timp, procurorii ucraineni au început procedura de dare în căutare internațională.

„Oleg Mihailovici Gazmanov, am vești pentru dvs. Nimic personal.  Aș dori să vă informez oficial, în calitate de procuroră ucraineană, că instanța ucraineană a fost de acord cu solicitarea procurorilor ucraineni de a vă aresta și pentru a vă aduce pe teritoriul Ucrainei. Procurorii ucraineni sunt bine conștienți de faptul că nu vă veți prezenta de sine stătător în instanța de judecată, de aceea suntem nevoiți să pornim procedura de căutare internațională a dvs. Desigur, turneele străine fac parte din viața dvs artistică, dar din păcate nu vă putem susține din acest punct de vedere”, se arată în mesajul procurorei.

Vă amintim că ieri, Procuratura Generală a Ucrainei a informat despre faptul că pe numele regizorului rus Nikita Mihalkov a fost pornită o cauză penală și, în același timp, procurorii ucraineni au început procedura de dare în căutare internațională. Această decizie este motivată precum că „Mihalkov susține și promovează războiul din Ucraina”

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de nouă zile țările se află în război. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente