Moldova va primi 100 de milioane de euro din partea României. Unde se planifică să fie investiți banii

Foto: Natalia Gavrilița/Facebook

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a susținut marți, 8 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat detalii despre ședința comună a Guvernelor Moldovei și României care va avea loc vineri, 11 februarie, la Chișinău.

Potrivi acesteia, România va oferi Moldovei 100 de milioane de euro, care urmează să fie investiți în dezvoltarea localităților. Vineri, 11 februarie va fi discutată decizia finală cu privire redistribuirea banilor cu Guvernul României.

„Printre deciziile pe care le vom lua sunt și cele legate de reducerea tarifelor de roaming ceea ce va duce la econimisirea a zeci de milioane de lei pe an, vom semna acorduri care se vor finaliza cu reparația și construcția de noi poduri. În 2014 Guvernul României și-a asumat această decizie.

Una din primele acțiuni ale Guvernului a fost să convingă România să reia programul și să repornim programul cu suma reîntregită de 100 de milioane de euro. Vineri vom semna acordul prin care această sumă va fi pusă la dispoziția Republicii Moldova. Proiectele spre care vor merge banii urmează să fie convenite de ambele părți.

În primul rând, ne dorim ca cea mai mare parte din sumă să suplinească sumele alocate fondurilor de dezvoltare regională și locală pentru dezvoltarea localităților și îmbunătățirea condițiilor de trai în localități. Este vorba de gradinițe, școli, sisteme de canalizare și iluminare stradală”, a declarat prim-ministra.

Vineri, 11 februarie, la Chișinău va fi organizată ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și România, în cadrul căreia vor fi semnate mai multe acorduri și protocoale de colaborare pe mai multe domenii, printre care și construirea unui nou pod peste Prut la Ungheni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente