În anul 2021 în Moldova, 77 de persoane au decedat la locul de muncă, iar altele 58 au fost implicate în accidente grave

main
Foto: alizclaims.co.uk

Inspectoratul de Stat al Muncii a publicat raportul pe anul 2021 cu privire la securitate și sănătate a persoanelor angajate în câmpul muncii. Conform datelor, pe parcursul anului trecut, inspectorii muncii au investigat peste 600 de cazuri de accidentare a lucrătorilor la locul de muncă.

Pe parcursul anului 2021, inspectorii de muncă au efectuat 2 505 controale la unități cu un număr de 122 900 de salariați, din care 64 200 femei (12 200 din mediul rural), 1 067 de persoane cu dizabilități și 26 de minori.

Astfel, în 2021, la Inspectoratul de Stat al Muncii au fost comunicate 617 evenimente de accidentare a lucrătorilor în câmpul muncii, în urma cărora au avut de suferit 654 de persoane, din care 77 de cazuri au fost mortale.

Inspectorii de muncă au cercetat 141 de evenimente de accidentare, din care:
# 63 de accidente mortale;
# 58 de accidente grave;
# 20 de accidente cu incapacitate temporară de muncă.

De către comisiile întreprinderilor au fost cercetate 448 de cazuri de accidentare cu incapacitate temporară de muncă, în urma cărora au avut de suferit 466 persoane. Se află în proces de cercetare 28 evenimente de accidentare, din care 13 cu caracter mortal.

Totodată, pe parcursul anului trecut, la Inspectoratul de Stat al Muncii au parvenit 2 025 de cereri de la cetățeni cu privire la diferite probleme:
# 67 % – constituie probleme ce ţin de salarizare;
# 14 % – concediere/reducere a personalului;
# 6 % – semnalizări privind munca nedeclarată;
# 4% – constituie abateri de la prevederile legale la încheierea contractelor individuale de muncă;
# 3 % – constituie încălcări la stabilirea regimului de muncă;
# câte 2 % – încălcări la calcularea indemnizației în urma producerii accidentelor de muncă și probleme ce țin de neacordarea concediilor de odihnă cu plata indemnizației respective;
# câte 1 % – constituie semnalizări privind comiterea încălcărilor la aplicarea de către angajator a sancțiunilor față de salariați și desfășurarea activității de către angajați în condiții de muncă neadecvate.

Din aceste cereri, nu s-au confirmat argumentele invocate în 503 cereri examinate, iar altele 13 au fost remise altor organe după competență spre examinare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente