Ce rezultat a obținut cea mai tânără participantă din lotul Moldovei la Jocurile Olimpice de la Tokyo

tir-foto
Foto: olympic.md

Cea mai tânără participantă din lotul Moldovei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Anna Dulce, a ocupat locul 48 în proba de tir, 10 metri aer comprimat.

„Sunt un pic dezamăgită că nu am reușit calificarea în semifinale, dar nu regret absolut nimic”, a declarat Anna Dulce.

Ana Dulce are 15 ani și participă pentru prima dată la Jocurile Olimpice. Sportiva este campioană a Republicii Moldova și a reușit să stabilească un record pentru țara noastră la proba de tir în acest an la Europenele de senioare: 570 de puncte din 600 posibile.

Tot azi  judocanul Denis Vieru l-a întâlnit pe uzbekul Sardor Nurillaev în prima rundă a Jocurilor Olimpice de la Tokyo în categoria de 66 kg. Acesta l-a învins pe Nurillaev, dar a pierdut în fața brazilianului Daniel Cargnin.

Pe 26 iulie, Victor Sterpu va concura la 73 de kg. El se va duela cu cubanezul Magdiel Estrada, care a participat și la Jocurile Olimpice din 2016.

Sportivii moldoveni Dan Olaru și Alexandra Mîrca se vor duela marți, 27 iulie, în etapa 1/32.

Echipa #diez a creat un quiz în care te provoacă să ghicești la care discipline sportive vor evolua sportivii noștri.


Amintim că, la jocurile Olimpice din acest an, Moldova va fi reprezentată de 20 de sportivi. Sportivii calificați la JO sunt: Zalina Petrivskaya, Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului), Dimitriana Bezede (aruncarea greutății), Lilia Fisikovici (maraton), Andrian Mardare (aruncarea suliței), Alexandra Emilianov (aruncarea suliței), Anastasia Nichita (lupte feminine), Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Denis Vieru, Victor Sterpu (judo), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (canoe), Alexandra Mîrca, Dan Olaru (tir cu arcul), Tatiana Salcuțan, Alexei Sancov (înot), Elena Cîlcic, Marin Robu (haltere), Anna Dulce (tir). Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate să aibă loc în perioada 23 iulie-8 august 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente