Rezultatele sportivilor moldoveni la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

fdfs-920×518

Cinci dintre cei șase sportivi prezenți la Jocurile Paralimpice de la Tokyo și-au încheiat evoluția. Trei sportivi moldoveni au ocupat locul 8 la diferite discipline la Jocurile Paralimpice din Tokyo, ceilalți doi nu au reușit să se califice în finală.

Atletul Vladimir Butucea a ocupat locul 8 la proba aruncarea greutății printre persoanele cu dizabilități de vedere.

Larisa Marinencova a ocupat locul 8 la powerlifting (este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genoflexiuni, împins din culcat și îndreptări).

Denis Raiul, la fel, a ocupat locul 8 la aceeași disciplină.

Judocanii Oleg Creţul şi Ion Basoc au evoluat la categoria de până la 90 de kilograme și de până la 100 de kilograme consecutiv.

Oleg Creţul  a pierdut lupta în fața sportivului din Uzbekistan Shurkhat Boboev.

Ion Basoc, concurent în clasa B1 la categoria de până la 100 de kilograme, a câștigat competiția cu sportivul kazahstan Yerlan Utepov și a avansat în sferturile de finală, unde a pierdut în fața brazilianului Antonio da Silva.

Sportiva Oxana Spătaru va evolua în finala probei aruncarea greutății pe 4 septembrie.

Republica Moldova a fost reprezentată la Tokyo de șase sportivi. Sportivii Oleg Creţul şi Ion Basoc (judo), Vladimir Butucea și Oxana Spătaru (atletism), Denis Raiul şi Larisa Marinencova (powerlifting) sunt cei care s-au calificat pentru a participa la Jocurile Paralimpice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente