Un cameraman georgian a decedat după câteva zile de la protestul organizat pentru susținerea comunității LGBTQ+ din Tbilisi

cross
Foto: civil.ge

Cameramanul postului de televiziune georgian Pirveli TV Lekso Lashkarava a decedat după ce, pe 5 iulie, a fost bătut în timpul manifestațiilor pentru susținerea comunității LGBTQ+ din Tbilisi. Corpul neînsuflețit al lui Lekso Lashkarava a fost găsit la el acasă, informează interpressnews.ge.

Lekso a fost atacat în timp ce filma în birourile mișcării Shame. Operatorul a suferit răni grave, oasele feței i-au fost rupte și a trebuit să fie supus unei intervenții chirurgicale, dar ulterior a fost externat pentru a finaliza tratamentul acasă. Potrivit colegilor săi, în dimineața zilei de 11 iulie, mama lui l-a găsit mort în pat, cu nasul sângerând.

Cauza morții nu a fost încă anunțată oficial, ancheta este în desfășurare.

Lekso, împreună cu alți jurnaliști și activiști civici, a fost bătut de grupurile homofobe care au ieșit la o contramanifestație. Evenimentul de susținere a comunității LGBTQ+ din Georgia s-a produs pe 5 iulie la Tbilisi, însă, la scurt timp, a fost anulat din cauza violențelor provocate de activiștii anti-LGBT.

În urma confruntării dintre aceste două tabere, au avut de suferit peste 50 de persoane, dintre care 53 au fost jurnaliști.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente