Dacă rămân acasă, merg la…? #diez invită viitorii studenți interesați de Litere la primul eveniment online de orientare în carieră din acest an

cover saptamanal_no starnet-01hgfsdfghjhgfd

Vrei să-ți continui studiile la o universitate din Moldova, dar te pierzi prin informațiile oferite de site-urile oficiale ale universităților și nu știi la ce să te aștepți? Nu ai idee ce cursuri vei studia, unde vei putea face stagiul de practică, unde te vei putea angaja după absolvire și ai multe alte întrebări fără răspuns? Echipa #diez vine și în acest an cu 10 evenimente online, la care vor participa câte trei invitați – un profesor, un specialist și un student – care îți vor răspunde la întrebările care te frământă despre o anumită specialitate. De asemenea, vom avea și șase evenimente speciale cu câte un invitat care are un job interesant pe piața din Moldova, așa încât să te informăm și să te ajutăm să iei o decizie în privința studiilor tale universitare.

În acest an, de asemenea, vom continua evenimentele noastre online, așa încât să rămânem cu toții în zona de siguranță. De aceea, te așteptăm să te alături evenimentului pe pagina noastră de Facebook (#diez partea română și cea rusă), pagina de Facebook MAIB și Educație Online joi, 29 aprilie, începând cu ora 17.00.

Primul eveniment din acest an îl dedicăm specialității Litere. În calitate de invitate, le vom avea pe profesionistele ce urmează.

# Iuliana Zaporojan – studentă la Facultatea de Litere, USM. Este omul în ochii căruia se reflectă dragostea pentru simplitate și frumos.

# Adriana Cazacu – filologă, literată, decană a Facultății de Litere a Universității de Stat din Moldova. Activează în învățământul universitar, în cadrul facultății în care a studiat, de mai bine de un sfert de veac. Profesoară prin vocație și prin formație, consideră că a făcut cea mai bună alegere în viață optând pentru o carieră în domeniul de formare profesională – Limbi și literaturi.

# Radmila Popovici – „o inimă înflorită într-un vârf de lance”. Absolventă a Facultății de Litere a USM. Poetă, scriitoare, textieră, membră a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova și din România. Autoare a sute de versuri pentru melodii devenite populare atât în țara noastră, cât și peste Prut, precum și de versuri pentru spectacole de muzică și teatru.

Te așteptăm să te alături evenimentelor noastre online și să pregătești toate întrebările la care nu ai un răspuns. Le vei putea adresa direct în comentariile de la live, dar și într-un formular separat dacă dorești să o faci anonim.

Poți urmări evenimentul pe Facebook!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente