În Egipt a fost descoperită o fabrică de bere care ar putea fi cea mai veche din lume

a4d5409d69f44bde01f98d07a8f4fe59
Foto: Agerpres

O echipă de arheologi din Egipt a descoperit ceea ce ar putea fi cea mai veche fabrică de bere cunoscută, datând din urmă cu 5 000 de ani, potrivit BBC, relatează AGERPRES.

O echipă mixtă egipteană-americană a descoperit o fabrica de bere în Abydos, o necropolă antică situată în deșert.

Aceștia au descoperit mai multe unități de producție conținând circa 40 de recipiente utilizate pentru a încălzi un amestec format din cereale și apă în scopul fabricării berii.

Berăria ar putea data din vremea faraonului Narmer, potrivit Consiliului Suprem al Antichităţilor.

Cercetătorii sunt de părere că au găsit „cea mai veche berărie cu producție în serie din lume”.

Faraonul Narmer a domnit cu mai bine de 5 000 de ani în urmă. A fondat Prima Dinastie Egipteană și este considerat unificatorul Egiptului.

Berăria era împărțită în opt zone de mari dimensiuni, fiecare cu o lungime de 20 de metri și conținând circa 40 de recipiente din treracotă aranjate pe două rânduri, potrivit secretarului general al Consiliului Suprem al Antichităților din Egipt, Mostafa Waziry.

Amestecul de cereale și apă folosit la fabricarea berii era încălzit în vase, fiecare bazin „fiind fixat prin pârghii plasate vertical în formă de inele”, a spus acesta.

Berăria „a fost construită în acest loc tocmai pentru a furniza ritualurile regale care se desfășurau înăuntrul edificiilor funerare ale faraonilor egipteni”, a declarat arheologul Matthew Adams, unul dintre conducătorii misiunii, de la Universitatea din New York, potrivit comunicatului ministerului turismului din Egipt.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente