(video) Alexei Navalnîi a fost arestat de poliție după ce a ajuns la Moscova

asd

Opozantul rus Alexei Navalnîi, care a ajuns cu puțin timp în urmă la Moscova, a fost reținut, informează presa rusă.

La aeroportul Șeremetievo din Moscova, unde a ajuns cu puțin timp în urmă, Aleksei Navalnîi, principalul oponent al lui Vladimir Putin, a fost reținut. Jurnaliștii din Rusia menționează că politicianul a fost reținut la controlul de pașapoarte.

Avocata politicianului, Olga Mihailova, nu a avut voie să-l însoțească.

Serviciul Federal al Penitenciarelor (FSIN) a confirmat detenția lui Navalnîi, scrie meduza.io. Departamentul a reamintit că politicianul a fost căutat „pentru încălcări multiple”. Navalnîi va fi arestat în așteptarea unei decizii judecătorești cu privire la măsura sa preventivă suplimentară.

Amintim că Rusia l-a plasat pe Aleksei Navalnîi pe lista persoanelor date în urmărire, în condițiile în care liderul opoziției a anunțat că se pregătește să se întoarcă în Rusia.

Navalnîi a fost otrăvit în data de 20 august, când s-a simțit brusc rău în timpul unui zbor intern din Siberia către Moscova. Două zile mai târziu, el a fost transportat în Germania pentru tratament, fiind indus în comă.

Teste făcute în laboratoare separate din Germania, Franța și Suedia au ajuns la concluzia că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, iar liderii europeni au cerut o explicație din partea Kremlinului, care însă neagă orice implicare.

Autoritățile ruse au efectuat atunci o investigație preliminară, dar au spus că nu au găsit dovezi ale otrăvirii.

Ministerul de Interne rus a declarat că Navalnîi suferă de pancreatită și din această cauză i s-a făcut rău la bordul avionului. Un alt motiv a fost anunțat că Navalnîi „ar fi fost otrăvit în avionul care l-a transportat în Germania”.

Între timp, Navalnîi a aflat numele persoanelor care au participat la otrăvirea sa în orașul Tomsk. Potrivit politicianului, toți acești oameni sunt ofițeri ai Serviciului Federal de Securitate (FSB). Mai mult de atât, acesta a publicat și un video în care vorbește cu unul dintre presupușii săi otrăvitori.

Kremlinul a spus, în luna septembrie, că Navalnîi poate veni oricând dorește în Rusia: „În ceea ce privește întoarcerea sa la Moscova, el este liber, ca orice cetățean rus, să o facă în orice moment”, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agențiile ruse de presă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente