(foto, video) Povestea despre cum doi tineri din Moldova au lucrat la un documentar american difuzat pe Netflix

movie

The Social Dilemma este filmul la care, alături de o mare echipă cinematografică, au lucrat și doi moldoveni: Lidia Scarlat (producătoare) și Maxim Maevschi (ilustrator).

Lidia Scarlat și Maxim Maevschi au colaborat cu studioul american Mass FX Media, responsabil de efectele vizuale și animațiile din acest documentar.

„Am lucrat de aici, de acasă, din Chișinău. E superb că la producții de asemenea calibru poți contribui fără a trece oceanul. Sper să reușim să exportăm tot mai mult serviciile creative care sunt în continuă creștere în Moldova. Acesta este primul credit de Netflix pentru mine și pentru Maxim. A fost o plăcere enormă să lucrăm la acest film și suntem recunoscători pentru încrederea pe care am primit-o. Responsabilitatea noastră a fost să producem un set de ilustrații ce urmau a fi animate. Scena de care ne facem responsabili este una dintre principalele scene ale filmului, cea a personajului central Tristan Harris”, ne povestește producătoarea Lidia Scarlat.

Menționăm că The Social Dilemma este un documentar de lungmetraj difuzat pe Netflix în peste 190 de țări din întreaga lume. Acest film are ca subiect controverse legate de noile tehnologii de care se folosește fiecare dintre noi ca utilizator al internetului și al rețelelor de socializare. Pe măsură ce mulți dintre noi privim anumite tehnologii ca pe o conexiune atât de necesară, acest „avantaj” ușor se poate transforma într-o putere care ne poate submina democrația, sănătatea mintală, drepturile și poate pune mari semne de întrebare asupra libertății deciziilor pe care le facem în fiecare zi.

Mesajul filmului transmite că acum este momentul când trebuie să ne reunim și să aprindem o conversație globală despre dilema noastră socială comună și despre modul în care putem realinia tehnologia cu interesul oamenilor, nu cu profiturile marilor companii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente