Ion Chicu spune că starea de urgență va fi prelungită: „Ne așteptăm la noi antirecorduri în această săptămână”

ion-chicu-920×518

Ion Chicu a anunțat că starea de urgență în sănătate publică va fi prelungită cu 15 zile. La sfârșitul ședinței de guvern, prim-ministrul a vorbit despre necesitatea extinderii stării de urgență și despre faptul că astăzi va avea loc ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, unde va fi luată decizia.

Ion Chicu spune că această măsură de extindere este necesară. Mai mult, acesta a declarat că autoritățile se așteaptă la noi antirecorduri ce țin de cazurile de infectare cu COVID-19 în această săptămână.

Prim-ministrul a rugat cetățenii să respecte regulile sanitare epidemiologice, în special în minivacanța de cinci zile pe care o au bugetarii: „Capacitățile sistemului medical de a interna noi pacienți cu COVID-19 sunt la limită. A fost necesar să revedem deja și protocolul de internare și tratare. Vă rog, respectați regulile sanitare epidemiologice”.

Reamintim că ieri, 25 august, Ministerul Sănătății a anunțat schimbări la capitolul internare, autoizolare și tratare a persoanelor infectate cu COVID-19.

Starea de urgență în sănătate publică, în Moldova, ultima dată a fost prelungită până pe 31 august.

La momentul de față, în Moldova au fost confirmate 34 358 de cazuri de COVID-19, dintre care 23 869 de persoane au fost tratate, iar 960 au decedat.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente