Alte 530 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Moldova

530

Astăzi au fost confirmate 530 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, cinci cazuri sunt de import (Germania – 3, Bulgaria – 1, Turcia – 1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 34 358 de cazuri.

Totalul testelor efectuate – 2 685, dintre care primar – 2 074 și repetat – 611.

Din numărul total de cazuri, 29 sunt lucrători medicali: medici – 13, asistenți medicali – 14, personal auxiliar – 2.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 549 sunt în stare gravă (dintre care 32 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1 426 – în stare de gravitate medie, iar ceilalți pacienți sunt în stare satisfăcătoare.

Alte 299 de persoane au fost tratate și externate. În total, 23 869 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Totodată, au fost înregistrate 15 cazuri de deces provocate de COVID-19.

Decesul 946: bărbat în vârstă de 65 de ani din municipiul Chișinău, internat la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” pe 10 august. Comorbidități: boală renală cronică, angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. III.

Decesul 947: bărbat în vârstă de 81 de ani din municipiul Chișinău, internat la SCM „Sfânta Treime” pe 5 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort CF III.

Decesul 948: bărbat în vârstă de 60 de ani din municipiul Chișinău, internat la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” pe 3 august. Comorbidități: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. III, pielonefrită cronică.

Decesul 949: femeie în vârstă de 63 de ani din municipiul Cahul, internată la IMSP SR Cahul pe 18 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă, obezitate gr. II-III.

Decesul 950: bărbat în vârstă de 84 de ani din municipiul Bălți, internat la Spitalul Clinic Bălți pe 14 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă, diabet zaharat tip 2, obezitate gr. II-III.

Decesul 951: bărbat în vârstă de 68 de ani din municipiul Chișinău, internat la SCM „Sfânta Treime” pe 6 august. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică, cardiopatie mixtă.

Decesul 952: bărbat în vârstă de 74 de ani din raionul Dondușeni, internat la IMSP SR Dondușeni pe 12 august. Comorbidități: boală oncologică.

Decesul 953: femeie în vârstă de 77 de ani din municipiul Chișinău, internată la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” pe 7 august. Comorbidități: angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arterială gr. III, encefalopatie mixtă.

Decesul 954: bărbat în vârstă de 52 de ani din raionul Ceadâr-Lunga, internat la IMSP SR Ceadâr-Lunga pe 16 august. Comorbidități: diabet zaharat, bronșită cronică obstructivă.

Decesul 955: femeie în vârstă de 72 de ani din raionul Florești, internată la IMSP SR Florești pe 5 august. Comorbidități: demență senilă, angină pectorală de efort CF II.

Decesul 956: femeie în vârstă în vârstă de 63 de ani din raionul Anenii Noi, internată la IMSP SR Anenii Noi pe 30 iulie. Comorbidități: cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort CF III.

Decesul 957: bărbat în vârstă de 83 de ani din municipiul Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă pe 14 august. Comorbidități: angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Decesul 958: femeie în vârstă de 76 de ani din raionul Ialoveni. Deces la domiciliu, familia pacientei a refuzat spitalizarea. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă, encefalopatie mixtă, sechele post AVC.

Decesul 959: bărbat în vârstă de 73 de ani din municipiul Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă pe 21 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.

Decesul 960: bărbat în vârstă de 72 de ani din raionul Drochia, internat la IMSP SR Drochia pe 5 august. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, encefalopatie discirculatorie.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente