(foto) EduJoc confecționează măști speciale pentru hipoacuzici. Primele 100 de bucăți vor fi utilizate la un spectacol

măști main

Deja cunoaștem că EduJoc s-a reprofilat pe timp de pandemie și ajută medicii și alte persoane să facă față condițiilor de securitate: de la viziere și până la jucării speciale pentru copiii care se tratează de COVID-19. Vă anunțăm că fondatorul EduJoc, Igor Hîncu, a pornit încă o inițiativă socială – confecționarea măștilor speciale pentru persoanele hipoacuzice.

„Peste 3 000 de basarabeni care nu aud au avut în ultimele luni probleme de comunicare. Din cauza măștilor purtate peste gură, hipoacuzicii nu mai pot citi pe buze și nu se pot înțelege cu celelalte persoane cu care intră în contact. Lucrurile simple și de primă necesitate au devenit pentru persoanele surde o problemă, ei nu pot comunica dacă poartă măști normale, în limbajul semnelor existând o serie de cuvinte asemănătoare. Respectiv, pentru a fi înțelese, este nevoie de a vizualiza articulația buzelor”, ne explică Igor.

Facebook/Hincu Igor

Această inițiativă este o muncă comună dintre două organizații. La EduJoc se produc ecranele pentru măști, iar coaserea acestora se face la Nisporeni de către Cherished Moldova, un proiect prin care se încercă implicarea și angajarea mămicilor din satele Moldovei.

Primele 100 de măști sunt deja gata și vor fi utilizate pe 6 august în cadrul reprezentației teatrului social în distribuția actorilor Teatrului muzical-dramatic „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” din Cahul.

Facebook/Hincu Igor
Facebook/Hincu Igor

Inițiativa a fost apreciată de societate și nu doar. Igor Hîncu ne-a spus la câteva ore de la postarea despre aceste măști speciale, a fost contactat telefonic de excelența sa Peter Michalko: „S-a arătat impresionat de dorința noastră de a ajuta hipoacuzicii și a zis că va face tot posibilul să ne susțină financiar ca aceste măști să fie distribuite gratuit tuturor celor care au nevoie de ele”.

Conform datelor statistice, în Moldova de aceste măști au nevoie în jur de 2 500-3 000 de persoane.


Atelierul EduJoc – Jucării educative s-a dezvoltat ca afacere acum patru ani datorită unui aparat de tăiat cu laser cumpărat dintr-un grant acordat de Uniunea Europeană prin intermediul PNUD. În acest an, în toiul pandemiei provocate de noul coronavirus, proprietarul companiei a decis să reprofileze producția și, în cadrul proiectului caritabil viziere.md, a confecționat gratuit ecrane de protecție pentru medici și alți lucrători din prima linie a luptei cu virusul, dar și jucării pentru copiii care se tratează de COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente