Înscrie-te la un curs de instruire și fii multiplicator în regiunea ta. Vei face instruiri în localitate despre rolurile egale în familie

artico

Fundația pentru Educația Non-Formală invită cadre didactice, bibliotecari, lucrători de tineret ai centrelor de tineret, ai consiliilor locale de tineret, din organizații neguvernamentale din raioanele: Călărași, Telenești, Nisporeni, Rezina, Căușeni, Briceni, Ocnița, Dondușeni, Edineț, Soroca, Glodeni, Ungheni, Fălești, Bălți, Leova, Ceadâr Lunga, Comrat, Cahul, Vulcănești, Ștefan Vodă să participe la cursul de instruire „Valorificarea dimensiunii de gen în relația de cuplu şi familie”.

Instruirea se desfășoară în cadrul proiectului PEACE (Partajare, Educație, Angajament, Cooperare, Egalitate), implementat de „Fundația pentru Educația Non-Formală” cu sprijinul Fundației Est-Europene din resursele financiare acordate de Fundația OAK în parteneriat cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret.

  • Perioada desfășurării instruirii: 13-16 august 2020.
  • Locația: Chișinău – transportul tur-retur, cazarea și alimentația sunt asigurate de organizatori.
  • Termenul-limită de înscriere: 31 iulie 2020.

Pentru înscriere, completează formularul. Dintre toți candidații, vor fi selectate doar 30 de persoane.

Organizatorii vor selecta 30 de participanți din raioanele indicate, care în urma instruirii vor fi subcontractați contra plată de Fundația pentru Educația Non-Formală în calitate de multiplicatori pentru organizarea a cinci activități de diseminare în cinci localități rurale din raioanele de proveniență ale beneficiarilor, contra cost pe instruire.

În urma cursului, participanții vor:

  • desfășura cinci instruiri în localitățile rurale din raionul pe care îl reprezintă, unde vor instrui 150 de elevi, clasele 9-12, cu privire la distribuirea egală a rolurilor în familie;
  • realiza un sondaj în rândul celor 150 de beneficiari ai multiplicărilor și vor introduce datele răspunsurilor într-un fișier;
  • raporta online cinci activități de follow-up;
  • primi un proiector pentru realizarea activații de multiplicare;
  • participa la conferința de încheiere a proiectului.

Criterii de selectare pentru participanți

✔️ Deține una dintre funcțiile enumerate sau o funcție relevantă: cadre didactice, bibliotecari, lucrătorii de tineret din centre de tineret, din consilii locale de tineret şi din organizații neguvernamentale.

✔️Este locuitor/rezident al unuia dintre raioanele menționate: Călărași, Telenești, Nisporeni, Rezina, Căușeni, Briceni, Ocnița, Dondușeni, Edineț, Soroca, Glodeni, Fălești, Bălți, Leova, Ceadâr Lunga, Comrat, Cahul, Vulcănești, Ștefan Vodă.

✔️ Deține experiență în organizarea și desfășurarea trainingurilor/instruirilor non-formale pentru adolescenți de clasele 9-12.

✔️ Consimțirea acordului de subcontractare ulterioară contra plată pentru realizarea instruirilor de multiplicare.

✔️ Disponibil de a participa pe toată durata cursului de instruire.

✔️ La completarea formularului de aplicare, participantul trebuie să atașeze Scrisoare de recomandare din partea organizației pe care o reprezintă.

Pentru detalii adiționale, puteți contacta organizatorii la adresa de e-mail [email protected] sau la numărul de telefon 068093861 (Anișoara, directoare de proiect) sau 079853641 (Maria, asistentă de proiect).

În contextul situației actuale privind COVID-19, condițiile de cazare vor asigura respectarea cu strictețe a regulilor de prevenire a COVID-19 stipulate de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și garantează oferirea celui mai înalt grad de dezinfectare și ventilare a spațiilor comune.

    • Vor fi create condițiile necesare pentru spălatul regulat și minuțios al mâinilor.
    • Vor fi amplasate dozatoare cu soluții dezinfectante și șervețele de unică folosință.
    • Sălile de lucru vor fi dezinfectate o dată la patru ore; cantina și spațiile de dormit for fi, la fel, dezinfectate.
    • Se va asigura monitorizarea stării sănătății participanților prin măsurarea temperaturii.
    • Organizatorii vor asigura fiecare participant cu mască de protecție reutilizabilă.

Proiectul PEACE (Partajare, Educație, Angajament, Cooperare, Egalitate) este implementat de „Fundația pentru Educația Non-Formală” cu sprijinul Fundației Est-Europene din resursele financiare acordate de Fundația OAK în parteneriat cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente