ONU Moldova te invită să-ți faci vocea auzită și să participi la construirea viitorului comun

cover un

În cadrul campaniei UN75 lansată la nivel global, ONU Moldova încurajează cetățenii Republicii Moldova să participe la sondajul online și să stabilească împreună prioritățile și acțiunile pentru construirea unui viitor sigur și dezvoltat. Sondajul online va fi activ până la sfârșitul anului 2020, iar până atunci aveți posibilitatea să vă faceți vocea auzită.

Sondajul online conține șase întrebări la care se oferă mai multe variante de răspuns, în baza cărora, de comun acord, se vor identifica cele mai importante priorități și idei pentru dezvoltarea și siguranța lumii până în 2045, la cea de-a 100-a aniversare a ONU. În luna septembrie 2020, în cadrul celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, liderii mondiali vor prezenta opiniile și ideile generate în urma sondajului desfășurat în fiecare țară ONU, inclusiv Republica Moldova.

În cadrul conversației online, puteți răspunde la întrebări precum: „Care sunt tendințele globale care vor afecta viitorul?”, „Cât de importantă este sau nu este cooperarea între țări?”, „Cum ne-a afectat pandemia de COVID-19 și cum ne imaginăm lumea în care vom trăi peste 25 de ani?”. 

Sondajul online este disponibil pentru a fi completat în limba română, aici, dar și în limba rusă, aici

În lumina COVID-19, Organizația Națiunilor Unite a ales să folosească și să intensifice implicarea persoanelor prin intermediul rețelelor online, de aceea, aceștia încurajează toți oamenii să contribuie sigur și responsabil și să participe la sondajul online care poate fi completat în unul-două minute.

Acum, mai mult ca niciodată, este vital ca vocea noastră să fie auzită. În aceste momente cruciale pentru întreaga lume, opinia fiecăruia dintre noi este foarte importantă. Fiecare conversație este o oportunitate de a încuraja oamenii să acționeze în propriile vieți în conformitate cu ceea ce trăiesc zi de zi. Conversațiile între oameni pot genera noi idei și acțiuni, care ajută organizațiile la nivel național sau internațional să se implice în a face schimbări spre bine, iar rezultatele bune pot inspira încredere și aduce noi forțe pentru a merge înainte.

Campania UN75 a fost lansată de către secretarul general al ONU, António Guterres, și este cea mai mare și detaliată conversație organizată vreodată la nivel mondial. Acum avem nevoie de acțiuni colective și solidare pentru a reuși împreună să facem față schimbărilor dramatice și provocărilor complexe.

Pe 24 octombrie este sărbătorită Ziua Națiunilor Unite, care anul acesta va împlini 75 de ani.

Construim viitorul nostru împreună. #UN75

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente