Cine este câștigătorul concursului pentru cele mai creative idei de afaceri lansat de XY Accelarator

castigatorxy

În perioada 1-30 iunie 2020, acceleratorul de afaceri XY a lansat concursul pentru cele mai creative idei de afaceri. Concursul a fost destinat persoanelor sau echipelor și companiilor locale, care au sau intenționează să creeze o afacere unică și inovativă.

Scopul concursului a fost de a evalua nivelul de creativitate aplicat de către antreprenorii locali și de a oferi ajutorul necesar dezvoltării afacerii.

După mai multe deliberări, echipa de jurizare a decis că cei 1 000 $ vor merge spre compania Hellofood, fondatorul căreia este Cornel Bodiu.

Cornel, fondatorul companiei, ne-a relatat că suma de 1 000 $ va fi investită în procurarea produselor alimentare pentru bătrânii dintr-un centru de plasament aflat în afara orașului.

Pentru a alege doar o idee din multitudinea de aplicanți, echipa XY a stabilit un șir de criterii de selecție pentru fiecare idee, precum: numărul de clienți, echipa de fondatori, prezentarea companiei, potențial de scalare a afacerii, MVP.

Astfel, a fost selectată ideea care a prezentat informații referitoare la fiecare criteriu.

Despre Hellofood

Hellofood este o companie locală, specializată în livrarea de produse alimentare la domiciliu din supermaketuri atât în Chișinău, cât și în întreaga țară.

Unde îi găsești și cum plasezi comanda?

La moment, este disponibilă pagina de Facebook, unde consumatorul poate expedia printr-un mesaj lista de produse pe care dorește să le procure, la dorință indicând marca comercială și specificațiile produselor. De asemenea, clientul va indica numărul său de contact, adresa livrării, numărul de telefon și numele persoanei care primește livrarea. La dorință se indică data și ora anumită pentru livrare. În mod normal, livrarea se efectuează în 24 de ore de la plasarea comenzii.

În urma plasării comenzii, informația se transmite unui asistent responsabil de procurarea produselor. Clientul își poate schimba lista sau o poate suplini în orice moment, până la achitarea produselor la casă, discutând telefonic cu asistentul. 

În urma procurării produselor, acestea se duc în secția Packaging pentru a fi dezinfectate și împachetate în cutiile Hellofood.

După procesul de Packaging, cutiile sunt transmise curierilor conform rutei create de operator, după care sunt livrate consumatorului.

***

XY Accelerator oferă ajutorul necesar antreprenorilor cu gândire critică și creativă, cu scopul contribuirii la dezvoltarea ecosistemului local de startup-uri. Mai multe detalii, pe pagina XY Partners.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente