Ai o idee de afaceri pe care vrei s-o implementezi? XY Accelerator va investi 8 000 de dolari în startup-ul tău

xyacccollage

Fiecare s-a gândit vreodată la o idee de afacere. Cu toate acestea, să ai o idee nu înseamnă să ai succes în realizarea ei. Cel mai des se renunță la începuturi, când apar primele greutăți. Într-adevăr, când pornești o companie, există o multitudine de variabile pe care nu le cunoști și uneori totul devine într-atât de complicat, încât îți vine să zici: „Altă dată!”.

Nu îți cunoști îndeajuns de bine clientul, caracteristicile pieței, cum să lucrezi cu oamenii din echipă, nu știi dacă produsul tău este necesar cuiva și dacă vei avea suficientă energie și bani pentru a parcurge primii pași. În acest moment, mulți găsesc scuze, stau pe loc, pe când altcineva deja lucrează la aceeași idee. Și ghici ce! Va reuși pentru că nu s-a lăsat învins. Până la urmă, nu există un singur inventator a unei idei, ci mulți, toți răspândiți în întreaga lume și, dintre toți, doar unul câștigă de obicei cea mai mare bucată de piață.

Completează formularul de participare la XY Accelerator

Detalii și întrebări, pe pagina evenimentului.

Câți bani se vor investi

„Acesta este motivul pentru care ne-am gândit să pornim Acceleratorul XY powered by Tekwill. Suntem gata să investim câte 8 000 USD și mentorat în valoare de 5 000 USD în cinci echipe formidabile care doresc să construiască afaceri ce vor fi cele mai bune în nișa lor. Vom ajuta echipele timp de patru luni, conectându-le cu viitori clienți, parteneri și investitori.

Vedeți aici răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre XY Accelerator.

Cine se poate înscrie

Dacă ești student, te asigurăm că programul nostru va fi net superior unei experiențe de stagiu la o companie. Cu siguranță vei învăța mult mai multe lucrând pentru propria companie, făcând vânzări, marketing, dezvoltare de produs, logistică, suport pentru clienți și contabilitate simultan, decât să aștepți sarcini de la supervizorul tău.

Dacă ești angajat, poți face o pauză de patru luni. Îți sugerăm să povestești ideea managerului tău și poate, într-o zi, fostul angajator ar putea fi investitorul, partenerul sau clientul tău. La sfârșitul programului, vei avea posibilitatea să te întorci înapoi dacă nu vei dori să continui afacerea. Nouă din 10 angajatori te vor lua înapoi. Referitor salariul pierdut, nu ai grijă, investiția noastră acoperă și componenta de salariu.

Dacă ești deja fondatorul unei companii și nu ai destui bani pentru a crește rapid, te rugăm să consideri oferta noastră pentru că nici o bancă sau companie de creditare nu va investi conform condițiilor pe care le oferim noi.

Propunerea este simplă. Dacă vei fi ales, vom investi în compania ta o sumă în valoare de 13 mii USD, din care 8 000 USD în numerar pentru salarii, servicii și procurări de bunuri și servicii, iar restul de 5 000 – în servicii de mentorat, instruire și consultanță; toate în schimb la 8 % din cota-parte a companiei. Tu și echipa ta veți avea la dispoziție patru luni să dezvoltați alături de noi o afacere în creștere. În cele din urmă, dacă până la sfârșitul programului ideea nu funcționează și nu dorești să continui, ești liber să închizi proiectul.

Ținând cont de realitățile moldovenești, banii pe care îi oferim sunt suficienți pentru a acoperi cheltuielile a trei fondatori timp de patru luni, suficient pentru a avea un salariu ok, a achita costurile operaționale de companie și un buget suplimentar pentru marketing și PR. Singura cerință pe care o solicităm de la echipe este ca aceștia să fie angajați 100 % în proiect, fără locuri de muncă secundare, fără alte angajamente, patru luni de muncă asiduă și angajată la o singură idee. Asta e tot ce cerem.

Adițional la investiția noastră financiară, vom oferi bonusuri suplimentare pentru a te concentra 100 % pe munca ta. Vom oferi spațiu de birou, dacă este nevoie, ore de mentorat cu manageri locali și internaționali, workshopuri tehnice, astfel încât să obții noi informații în acele domenii care nu sunt încă cunoscute, cum ar fi marketing, vânzări, finanțe, contabilitate etc. Vom oferi rețeaua noastră, astfel încât să poți întâlni oameni de afaceri de top din Moldova și din străinătate. Mai mult ca atât, vă vom oferi o gamă largă de instrumente pregătite, astfel încât să nu pierzi timpul creându-le de la zero și, în sfârșit, te vom conecta cu investitori regionali care sunt în căutare de proiecte globale.

Cine face parte din echipa Acceleratorului XY

Echipa de parteneri din spatele Acceleratorului XY este compusă din Traian Chivriga, Olga Melniciuc și Alexandru Lebedev.

Traian a fost implicat în proiecte și companii din mai multe industrii: implanturi dentare, fotbal, logistică, ospitalitate, arte, cooperare, evenimente și, cel mai recent, consultanță. A activat în mai multe organizații precum Vintage, UnArtOras, Ignite Chișinău, IHUB, Tekwill. El îi poate ajuta pe fondatorii de startup în domeniul dezvoltării de produs, vânzărilor, PR-ului și marketingului.

Alexandru are o experiență bogată în media și social media. A lucrat încă de la înființarea startup-ului digital Granat, iar din 2013 a lansat diez.md, care acum este una din cele mai populare platforme media din Moldova. Pe lângă asta, Alexandru a fost implicat de-a lungul timpului în proiecte în care să ajute media regională să poată să monetizeze, să îmbunătățească imaginea unor aplicații pe Google Play și să-și dezvolte departamentul de suport clienți. El îi poate ajuta pe fondatorii de startup să-și creeze o bună relație cu media, să-și poată promova imaginea atât în interior cât și pe exterior, de asemenea te va îndruma cum să găsești clienți noi și să-i menții pe cei vechi.

Olga este expertă în finanțarea afacerilor, traineră și antreprenoare în serie. A avut startup-uri în domeniul serviciilor de consultanță, vânzări online și producerii și a lucrat în cadrul structurilor de stat precum ODIMM și Consiliul Economic pe lângă prim-ministrul RM. Pe lângă acestea, Olga a făcut parte din echipele de fondare și dezvoltare a JCI Chișinău, JCI Moldova și AFAM. Olga a făcut pregătirea antreprenorială în SUA, iar în 2019 a fost certificată la nivel internațional de Project Management Institute ca specialist în waterfall și agile management. Ea îi poate ajuta pe fondatorii de startup cu accesarea resurselor financiare, planificarea financiară, managementul strategic și operațional.

Adevărul care trebuie spus este că suntem antreprenori ca tine, am dezvoltat produse și servicii, unele au eșuat, altele au crescut. Toți am trecut prin aceleași procese de creare a unei companii și te putem ajuta să înțelegi dacă ideea ta va funcționa sau nu. Ceea ce ne unește este înțelegerea faptului că împreună te vom ajuta să faci lucrurile eficient și rapid”, spun creatorii acceleratorului.

Dacă ești de acord cu ce a fost scris până acum, nu ezita să aplici aici! Termenul-limită este 21 februarie 2020.

Pentru mai multe detalii, accesează pagina evenimentului.

***

XY Accelerator powered by Tekwill este realizat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC” și cu susținerea financiară a investitorilor locali.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente