Se apropie 1 septembrie, din păcate, mai mulți copii nu au reușit să-și pregătească ghiozdanul pentru că nu au cu ce. În acest sens, este organizată acțiunea „Hai la școală”, care are scopul de a aduna resurse financiare pentru elevii și de a contribui la creșterea armonioasă a copiilor din familii defavorizate.

Acțiunea se va desfășura în data de 23 august în restaurantul Creme de la Creme (str. Alexandru cel Bun 98A), iar persoanele publice: Lilia Lozan, Olga Tapordei, Alexandru Lebedev, Anastasia Gutu, Diviricean Sanda, Sergiu Beznitchi – vor deveni pentru 3 ore chelneri.

68992244_2350413595007652_2231772256629948416_o

Toate bacșișurile vor fi donate pentru procurarea rechizitelor școlare extrem de necesare pentru cei 100 de copii din familii social-vulnerabile a raioanelor Anenii Noi și Hâncești. Aceștia se vor bucura de rucsacuri, cărți și suficiente rechizite școlare în corespundere cu vârsta și necesitățile lor.

Seara va fi una plină de surprize, licitații, muzică (alături de Lidia Isac și Anastasia Jantîc), mâncare gustoasă și multe emoții pozitive.

„Lipsa echipamentelor școlare poate duce la o serie de probleme și dezavantaje. Copiilor care nu au cărțile și rechizitele necesare le este foarte dificil să țină pasul cu restul clasei și pot rămâne în urmă cu reușitele. Ei nu-și pot pregăti temele fără anumite manuale sau neavând rechizitele necesare, iar școlile nu au echipament pentru a le dona sau împrumuta. O mare parte din copiii din familiile vulnerabile au dificultăți de învățare sau au avut o educație limitată din cauza dificultăților financiare a familiilor acestora, de aceea este vital ca aceștia să poată participa pe deplin la lecții, precum și să-și pregătească temele pentru acasă. Sosirea la școală fără echipament sau cu echipament insuficient creează, de asemenea, o divizare între copiii din familii mai înstărite și cele vulnerabile, acei din urmă devenind mai inhibați, retrași, ba chiar și nefericiți”, spun organizatorii evenimentului.

Inițiativa aparține Companiei ASAP – digital team care împreună cu gazda evenimentului Restaurantul Creme de la Creme și suportul în organizare a Alexandrina Jardan.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI!