PDM cere convocarea Consiliului Suprem de Securitate pentru examinarea instalării celor 37 de posturi ilegale în Zona de Securitate

pdm

Partidul Democrat din Moldova cere convocarea în regim prioritar a Consiliului Suprem de Securitate pentru examinarea instalării celor 37 de posturi ilegale în Zona de Securitate și eliminarea imediată a acestora. Potrivit deputatului Alexandru Jizdan, acest subiect a devenit politizat, iar unele partide îl folosesc pentru a obține dividende politice, fără acțiuni concrete.

„PDM însă a întreprins, în perioada 2016-2019, o serie de acțiuni concrete pentru soluționarea conflictului transnistrean: a fost votată Rezoluția ONU privind retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova, au fost instalate posturi vamale mixte pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, a fost aprobat Planul de susținere a veteranilor «Memorie. Onoare. Respect». PDM va continua să întreprindă măsuri punctuale, orientate către populația de pe ambele maluri ale Nistrului, fără discriminare, pentru a le oferi acces la servicii medicale, la recepționarea pensiilor, acces la educație, dreptul la muncă, libertatea de exprimare și libera circulație”, a declarat Alexandru Jizdan.

Amintim că mai mulți veterani ai Războiului de pe Nistru protestează în fața parlamentului față de inacțiunea statului în legătură cu posturile ilegale instalate în Zona de Securitate de administrația de la Tiraspol.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente