1 000 de lecții video, disponibile pe educatieonline.md

educattie-online-14

Biblioteca digitală educatieonline.md a ajuns să conțină stocate 1 000 de lecții video. Acest număr reprezintă jumătate din volumul de materiale preconizate pentru a fi produse în prima fază a proiectului. Cele 1 000 de lecții video, care sunt deja disponibile pentru toți elevii din țară, au fost elaborate timp de trei săptămâni, un timp record pentru un volum de lucru atât de mare.

Numărul total de lecții filmate este de 1 817, ceea ce înseamnă că în următoarea perioadă, educatieonline.md va dispune de încă 817 lecții video noi.

Cele 1 000 de lecții pot fi accesate și pe canalele de YouTube, în română și rusă, precum și la TV. Moldtelecom, StarNet și Arax sunt cei trei operatori de televiziune IPTV din țară, care au oferit câte 24 de canale TV din grila lor de emisie pentru difuzarea lecțiilor video. Lecțiile sunt rulate continuu la canalele oferite de către operatori și sunt disponibile pentru toate pachetele de televiziune furnizate de aceștia.

În același timp, din 30 aprilie, operatorul de televiziune TV Sat a început difuzarea lecțiilor la canalele din regiune: Dondușeni, Drochia și Orhei.

„Mulțumim tuturor profesorilor, actorilor și jurnaliștilor implicați, celor 35 de echipe de filmare, montare și editare, tuturor coordonatorilor și voluntarilor care încă continuă să muncească zilnic și să gestioneze acest proces de lucru voluminos. Mulțumim și partenerilor care oferă sprijin și ne sunt alături. Îndemnăm elevii și părinții să folosească cu încredere platforma educatieonline.md pentru a putea continua procesul de învățare la distanță. Împreună cu voi, vom putea crește și îmbunătăți un instrument inovativ pentru viitorul sistemului educațional din Republica Moldova”, menționează primarul general al capitalei, Ion Ceban.

În cazul în care depistați unele erori sau greșeli în lecțiile video accesate, municipalitatea vă îndeamnă să le raportați printr-un formular la acest link.

Proiectul Educație Online este implementat de către Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu sprijinul Fundației Soros-Moldova, Universității Tehnice a Moldovei, Emisiunii Edu Tolk, Crunchyroll, Asociației Naționale a companiilor din domeniul TIC și Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente