(sondaj) Peste 75 % dintre moldoveni susțin inițiativa prin care diaspora trebuie să procure asigurare medicală la revenirea în Moldova

polita

Experții iData au realizat un sondaj de opinie despre percepția în rândul populației privind COVID-19. Studiul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ la nivel național în perioada 30 martie-4 aprilie 2020.

Sondajul a fost efectuat prin telefon. Studiul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ la nivel național, în perioada 30 martie-4 aprilie 2020. În cadrul sondajului, au participat 1 010 persoane.

Eroarea maximă de eșantionare este de 3 %.

Peste 75 % dintre participanții la sondaj au spus că susțin inițiativa prin care persoanele din diasporă care revin în țară să procure polița de asigurare obligatorie de asistență medicală, iar 20 % au spus că nu susțin această inițiativă.

Amintim că moldovenii din diasporă vor trebui să procure poliță de asigurare atunci când revin acasă. O decizie în acest sens a fost adoptată de Comisia pentru Situații Excepționale. Ulterior, autoritățile au anunțat că persoanele care nu vor avea poliță vor achita totalmente cheltuielile pentru serviciile medicale.

Studenții basarabeni care își fac studiile peste hotare nu sunt obligați să procure asigurarea medicală. Ei trebuie să-și activeze polița de asigurare completând acest formular și să atașeze adeverința de la facultate la solicitarea asigurării medicale. Vezi mai multe detalii AICI.

Urmărește evoluția coronavirusului în Moldova AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente