Ministerul de Externe a prezentat lista curselor charter prioritare pentru următoarele două săptămâni

430419

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Oleg Țulea, a relatat care este procedura de întoarcere a moldovenilor din afara țării. De asemenea, a numit orașele de unde se vor desfășura curse charter prioritare de repatriere a cetățenilor.

Prin urmare, în această procedură sunt incluse următoarele instituții: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Autoritatea Aeronautică Civilă, operatorii aerieni, CNAM.

#1. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va întocmi listele pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova, acordând prioritate copiilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, altor cetățeni aflați în dificultate.

#2. Autoritatea Aeronautică Civilă va elabora propuneri pentru graficul săptămânal al curselor aeriene și le va înainta Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova spre aprobare.

#3. MAEIE va informa persoanele din listele prezentate privind operatorul selectat, datele de contact ale operatorului, orarul zborului și despre obligația de a achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală, în sumă fixă, prin intermediul sistemului guvernamental.

#4. Operatorii aerieni selectați vor publica pe pagina web informația despre costul și condițiile de călătorie.

Ministrul a numit cursele charter prioritare pentru următoarele două săptămâni, care vor aduce cetățenii în Moldova:

Londra, Dublin, Madrid, Frankfurt, Bruxelles, Varșovia, Lisabona, Milano, Paris, Moscova, Roma, Amsterdam și Praga.

Vezi și: Epopeea curselor charter pentru moldoveni sau cum Facebook-ul te ajută mai mult decât autoritățile


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente