„Poliția de asigurare medicală nu a fost anulată.” Ion Chicu vine cu precizări

polita-1-760×428

Ion Chicu a venit cu precizări în raport cu decizia luată ieri de Comisia pentru Situații Excepționale, care se referă la modificarea opțiunii de a procura polița de asigurare pentru moldovenii care vin în Moldova. Astfel, el a menționat că obligativitatea procurării poliței nu a fost anulată, ci ea urmează să fie cumpărată în timp de 72 de ore după intrarea în țară.

„Nu e vorba de scutirea de a avea polița de asigurare. Toți cetățenii trebuie să posede polița de asigurare indiferent de situația excepțională. Toți sunt obligați să procure polița până pe 31 martie. În cazul în care nu o fac, intră în vigoare penalitățile. Esența deciziei de ieri a Comisiei pentru Situații Excepționale se referă la admiterea cetățenilor de a accede la bordul avionului, dar odată cu intrarea în țară vor fi obligați să cumpere polița de asigurare în cel târziu 72 de ore. Așadar, cetățenii completează pe propria răspundere că în timp de 72 de ore vor procura polița de asigurare”, a spus prim-ministrul.

„În cazul când cetățenii moldoveni nu au polița de asigurare, indiferent că ei sunt în țară sau au revenit acum în țară, nu vor beneficia de ajutorul de șomaj în valoare de 2 775 de lei. Asta înseamnă că, până nu achită polița de asigurare, nu vor putea beneficia de acest ajutor social”, a concluzionat Ion Chicu.

În dispoziția actualizată se menționa că: „Persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră și aeriană, pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa și semna, în mod obligatoriu, Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020”.

Vă amintim că până astăzi, cetățenii moldoveni și străini care au viză de reședință în Moldova erau obligați să procure asigurare medicală în termen de 72 de ore dacă vin pe cale terestră sau s-o cumpere înainte de zbor dacă vin pe cale aeriană.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente