Ceremonia de aprindere a flăcării olimpice se va desfășura fără spectatori. „Vor fi doar 100 de invitaţi şi oaspeţi acreditaţi”

jo
Foto: primeleștiri.md

Ceremonia de aprindere a flăcării olimpice pentru JO 2020 de la Tokyo, programată pentru joi la Olympia, în Grecia, se va desfăşura fără spectatori, după mai bine de 35 de ani, întrucât organizatorii au introdus măsuri stricte de protecţie împotriva epidemiei de coronavirus.

Este pentru prima oară de la Jocurile Olimpice din 1984, desfăşurate la Los Angeles (SUA), când această ceremonie tradiţională se va derula fără spectatori a căror prezenţă va fi interzisă şi la repetiţia generală de miercuri.

Mult aşteptatul eveniment al aprinderii flăcării olimpice, care se face atât pentru jocurile de vară, cât şi pentru cele de iarnă, atrage în general mii de spectatori din Grecia şi din străinătate.

„Ceremonia de aprindere a flăcării olimpice se va face fără prezenţa spectatorilor şi cu doar 100 de invitaţi şi oaspeţi acreditaţi”, a precizat Comitetul olimpic grec într-un comunicat, precizând totodată că „repetiţia generală din 11 martie va fi închisă spectatorilor şi presei”.

Numărul persoanelor din interiorul fostei arene antice va fi de asemenea redus doar câteva zeci de reprezentanţi ai Jocurilor de la Tokyo, doar un grup de 150 de persoane primind acordul să asiste la eveniment, informează Reuters, citat de agerpres.ro.

Ceremonia din 12 martie va fi urmată de o ştafetă de şapte zile prin Grecia, înainte ca flacăra olimpică să fie predată în mod oficial reprezentanţilor Jocurilor de la Tokyo.

Duminică, Grecia a anunţat o interdicţie de două săptămâni pentru evenimentele sportive cu spectatori, în condiţiile în care numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a crescut la 73. Prefectura Ilia, din care face parte Olympia, se numără printre zonele cele mai afectate de coronavirus din Grecia.

Primarul Olympiei i-a scris, de altfel, preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, propunându-i amânarea ceremoniei până în luna mai.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente