BAC 2024: sugestii pentru cum să te pregătești de examenul la matematică

BAC

Examenul la matematică este cunoscut ca fiind cel care le provoacă mari emoții candidaților la bacalaureat, cu atât mai mult când este susținut la profil real. Considerat una dintre probele cu o dificultate majoră, îți propunem să vezi câteva sugestii care te-ar putea ajuta să ai o pregătire mai bună până la susținerea sesiunii de bază. Vezi mai jos recomandările pentru un proces de studiu eficient, astfel încât să susții pe o notă îmbucurătoare examenul la matematică.

#1. Consultă programa de bac

Până a trece la rezolvările de exerciții, un prim pas eficient ar fi studierea programei de bacalaureat, care îți va oferi lista de teme și exemple de itemi în baza cărora se efectuează examenul. Prin urmare, ai posibilitatea să acorzi o atenție sporită temelor și noțiunilor teoretice care necesită o recapitulare. De asemenea, vor fi prezentate exemple de exerciții pentru fiecare capitol studiat la matematică pe durata celor trei ani de liceu.

#2. Vezi lecțiile și cursurile online gratuite

În ajunul examenelor, absolvenților li se pun la dispoziție mai multe lecții și cursuri de pregătire. Dintre toate acestea, o parte pot fi accesate gratuit, în format online. Astfel, poți trece printr-o recapitulare ascultând și analizând exemplele oferite în cadrul lecțiilor filmate. Tocmai de aceea poți accesa acest link, unde vei găsi rubrica: pregătire pentru examene la matematică.

Un alt program de pregătire gratuită de bacalaureat a fost lansat de UPS „Ion Creangă“ din Chișinău. În cadrul mai lecțiilor filmate, elevilor le sunt explicați termenii matematici, însoțiți de exemple, de către formatorul Vadim Repeșco. În funcție de necesitate, poți viziona lecția la subiectele: funcții, șiruri numerice, limita șirurilor și a funcțiilor, funcții derivabile, extreme locale și globale.

#3. Rezolvă testele din anii precedenți

Pentru înțelegerea noțiunilor teoretice matematice, e nevoie de exersare asupra acestora. Rezolvarea testelor din anii precedenți îți vor oferi o autoevaluare a cunoștințelor. Accesând acest site, ai oportunitatea să încerci să rezolvi itemii ajustați conform noii structuri, începând cu anul 2022, iar ulterior să consulți și baremul de corectare.

#4. Consultă itemii din caietele de teste pentru bac

În fiecare an, rețelele de librării pun la dispoziția absolvenților un șir de caiete și broșuri de pregătiri pentru examene. Astfel, pentru o varietate de teste, încearcă să rezolvi și alte sugestii pe lângă cele de pe site-ul indicat mai sus. Un moment important ar fi ca înaintea procurării caietelor ajutătoare, să te asiguri că acestea corespund programei școlare, a celei de bacalaureat și profilului de studiu.

Însușirea informației bazate pe curriculumul școlar crește eficiența și calitatea pregătirii pentru examenul național la matematică. Echipa diez.md te îți pune la dispoziție câteva articole cu subiecte din bacalaureatul la matematică: formulele pentru arie și volum caracteristice fiecărui poliedru studiat la geometrie, formulele ariilor poligoanelor frecvent întâlnite la examenul de bacalaureat la matematică. De asemenea, pentru mai multe detalii despre bacalaureat, consultă tagul #BAC 2024.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Valeria Jidraș
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente