Aeroportul Internațional Chișinău a luat măsuri de dezinfectare a bagajelor și pasagerilor care vin din Italia

ae2
Foto: TVR

În legătură cu informațiile apărute despre răspândirea infecției cu coronavirus în Italia, administrația Aeroportului Internațional Chișinău întreprinde toate măsurile de siguranță sanitară necesare pentru prevenirea apariției și răspândirii virusului.

În vederea profilaxiei și măsurilor antibacteriene, în tot aeroportul la dispoziția pasagerilor sunt puse sanitizatoare cu soluție dezinfectantă pentru mâini. Serviciul de cleaning are grijă să utilizeze soluțiile necesare pentru dezinfectarea și curățarea tuturor spațiilor în vederea minimizării riscurilor aferente răspândirii infecțiilor.

Totodată, toate departamentele în mod obligatoriu sunt asigurate cu șervețele și lichid antibacterial, respiratoare și mănuși de unică folosință.

Bagajul pasagerilor și în special destinația Italia se prelucrează pe bandă cu lichid antibacterial, după care se eliberează pasagerilor.

La rândul lor, operatorii de bagaj lucrează cu măști și mănuși de cauciuc.

Serviciul de cleaning în aeronavele de la sosire se efectuează doar de personal protejat cu mănuși medicale de unică folosință și măști respiratorii, iar aeronavale de pe destinațiile respective sunt prelucrate cu material dezinfectant.

La rândul lor, companiile Air Moldova și Fly One au anunțat că toți membrii echipajului (însoțitorii de bord și piloții) vor purta măști faciale de protecție la toate cursele în mod obligatoriu. La fel, în timpul deservirii pasagerilor și la verificarea cărților de îmbarcare, angajații companiilor vor purta mănuși de unică folosință. După verificarea cărților de îmbarcare, însoțitorii de bord vor prelucra mâinile cu soluție dezinfectantă și vor oferi tuturor pasagerilor șervețele dezinfectante.

În zona Sosiri, Poliția de frontieră verifică toți pasagerii care ajung în țară cu ajutorul celor două termoscanere care detectează temperatura corpului, pentru a depista călătorii suspecți de infectare cu virusul respectiv.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente