Klaus Iohannis a desemnat un nou candidat pentru funcția de prim-ministru al României

guvern
Foto: Antena3

Klaus Iohannis a anunţat miercuri, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru al României.

„Noi nu ne dorim să blocăm România. Noi ne dorim să mergem mai departe şi să rezolvăm problemele ţării, să rezolvăm problemele românilor. Aşadar, după consultări, acum am decis deja să fac o desemnare pentru a mişca lucrurile în aşa fel încât să nu ne blocăm politic. Aşadar, astăzi am decis să-l desemnez pentru poziţia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîţu, actualmente ministru al Finanţelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt, în faţa parlamentului, cu o echipă guvernamentală şi un program de guvernare”, a arătat preşedintele într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, transmite agerpres.ro.

Fostul Guvern al României (guvernul Orban) a fost demis pe 5 februarie 2020, prin moțiune de cenzură înaintată de PSD. Ulterior, președintele român Klaus Iohannis a decis să-l desemneze din nou pe Ludovic Orban pentru funcția de premier, însă luni, 24 februarie, Curtea Constituţională a României a decis că acest lucru este anticonstituțional.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente