Ministerul Sănătății nu cunoaște nimic despre muzicienii moldoveni întorși recent din zona chineză afectată de coronavirus

d

Trei muzicieni din Moldova au fost într-un turneu de 50 de zile în China, aceștia au evoluat în Wuhan, zonă unde este focar de coronavirus. Recent, muzicieni s-au reîntors în țară, iar dacă persoana de la Sala cu Orgă care a mers în turneu se află în carantină, despre doi studenți de la AMTAP, deocamdată, nu se cunoaște prea multe.

Echipa #diez a contactat serviciul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pentru a afla mai multe detalii despre acest caz, precum și pentru a stabili dacă toate cele trei persoane au trecut investigațiile medicale și se află în carantină.

„Asta depinde de persoane dacă s-au adresat. Plus la aceasta, nu există o interdicție de circulație pentru persoane. Pur și simplu, dacă prezintă simptome specifice afecțiunilor respiratorii, ei trebuie să se adreseze neapărat la medic. Despre asta au discutat deja și specialiștii de la Agenția Națională de Sănătate Publică, care au susținut astăzi o conferință de presă. Organizația Mondială a Sănătății nu a impus restricții de circulație, iar cei care au prezența simptomelor specifice afecțiunilor respiratorii trebuie să se adreseze la medic.

Nu cunoaștem cine sunt aceste persoane, dar dacă prezintă simptome, trebuie să se adreseze medicului și practic a fost diseminată informația și pe site-ul ministerului și de către ANSP, cum să procedeze dacă au simptome.”

Mai multe detalii despre cazul din Moldova vedeți aici.

Amintim că, autorităţile chineze sunt în stare de alertă, închid oraş după oraş în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului. Au plasat sub carantină şi au închis nu mai puţin de șapte oraşe, informează BBC. Numărul deceselor a crescut. Până acum au decedat 26 de persoane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente