Procurorii solicită mandat de arest preventiv pe 30 de zile pentru fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari

635x0_414559

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, va examina demersul procurorilor privind plasarea lui Viorel Morari în arest preventiv pentru 30 de zile. Această solicitare vine în contextul în care azi expiră cele 72 de ore de la reținere. Procurorul este învinuit de abuz în serviciu și fals în acte publice.

Grupul de procurori care exercită urmărirea penală sunt: Renata Anici, Vladislav Căruceru și Carolina Vidrașcu. Aceștia i-au înaintat învinuirea procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, după ce cel din urmă a fost audiat, scrie realitatea.md.

Vă amintim că sâmbătă, avocatul lui Viorel Morari, Vasile Foltea, a depus cereri de recuzare a procurorilor de caz sus-menționați. Procuratura a respins toate cele trei cereri ca nefondate.

Avocatul a transmis poziția clientului său, precum că învinuirea ar fi ambiguă și neclară, iar procuratura a infirmat aceasta și consideră ordonanța emisă de procuror conformă cerințelor Codului de procedură penală, poziția apărării fiind subiectivă, care încearcă să inducă opinia publică în eroare, utilizând în acest sens forța mediatică.

Viorel Morari este bănuit că în martie 2017 ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale. Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul petiționarului şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară – furtul miliardului – şi pentru a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale.

În cadrul urmăririi penale, Viorel Morari nu a recunoscut comiterea infracţiunilor de care este bănuit şi la această etapă nu cooperează cu ancheta. Totodată, numitul a adus în cadrul acţiunilor de urmărire penală ameninţări procurorului de caz, fapte ce urmează a fi examinate în ordinea legală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente