Universitatea #diez: Cum a reușit Anastasia Mocanu să facă față examenelor. Sfaturi utile pentru orice student

universitateadiez3

Primul semestru de studii în Franța n-a fost deloc ușor. Nopți nedormite, cearcăne sub ochi și multă, multă lectură. Prin asta a trecut Anastasia Mocanu în perioada examenelor. Totuși, ieșind de la ultimul examen, și-a spus în gând sleită de puteri: „Decât să nu dorm nopți întregi între examene, mai bine învăț câte puțin în timpul semestrului după ore”. Astfel, tânăra a pregătit o listă cu 10 sfaturi pentru cei care pleacă la studii peste hotare și sunt gata să facă față vieții de student.

#1. Găsiți-vă prieteni și învățați împreună. E interactiv și foarte productiv. Noi ne adunam la bibliotecă sau chiar la cafenea și făceam schimb cu conspectele scrise la perechi.

#2. Plecați la bibliotecă și învățați acolo. Acasă, unde aveți Wi-Fi, mâncare, pătuc și nu este atmosferă de învățat, n-o să fie foarte productiv. Luați-vă calculatorul, rezumatele și ceva „de ronțăit” și învățați acolo unde învață toți, pentru că e molipsitor.

#3. Pregătiți un vas mare de mâncare pentru câteva zile înainte și puneți-l în frigider. În acest fel nu veți cheltui mult timp pe pregătirea bucatelor în timpul studiilor. Când ți s-a făcut foame, ai încălzit mâncarea în cuptorul cu microunde și… Voilà!

#4. Regula de aur: „Studenții se ajută unii pe alții”.

#5. Citiți cărțile pe care vi le sfătuiesc profesorii. Majoritatea explică detaliat chestii pe care nu le-ați înțeles la ore.

#6. Dormiți bine înainte de examene pentru a fi productivi în timpul lor. Credeți-mă, e important, mai ales la obiectele REALE.

#7. Fiți organizați în timpul studiilor. Organizarea bună semnifică structură printre foi și „în cap”. Eu, de exemplu, mi-am cumpărat o mapă împărțită pe secțiuni, fiecare secțiune fiind numită după un anumit obiect. Am adunat acolo rezumate, fișe, maculatoare, tot ce e mai de preț.

#8. Dacă vă faceți o astfel de mapă, fiți atenți! Scrieți pe ea numele și prenumele vostru, sau numărul de telefon. Eu am trecut prin situația în care am uitat-o la magazin și m-am bucurat mult să o văd tot acolo când m-am întors. De asta, semnați-o!

#9. Nu vă pregătiți pentru examene cu muzica pe care o cunoașteți sau cu filme pe fundal. Încercați să ascultați playlist-uri pe care nu le cunoașteți în timp ce vreți să vă concentrați asupra temelor, ca să nu cântați în rând cu ele.

#10. Nu învățați totul în ultima noapte. Procesul de învățare e unul foarte lung, iar pentru a fi productiv, trebuie să fie împărțit în „sesiuni”. Ieșiți la plimbare, faceți sport, dormiți normal și aveți grijă să vă odihniți creierul între aceste sesiuni.

Sper că sfaturile pe care vi le-am dat au fost de folos și că veți putea face față examenelor. Țineți minte: „Nu există niciun student căruia să nu-i fie greu”. Mult succes!

Anastasia Mocanu

Anastasia Mocanu învață Economie la Universitatea Aix-Marseille. Din articolele precedente puteți afla mai multe despre experiența sa de studii.

Universitatea #diez. „Pentru a uita de dorul de casă, am început să explorez orașul.” Experiența de studii a Anastasiei Mocanu la Marsilia

Universitatea #diez. Cum se învață Economie la Marsilia și ce obiecte de studiu are Anastasia Mocanu în primul semestru

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente