(foto) Campania socială „Fotbal în școli” le-a povestit elevilor despre rolul și importanța sportului în societate

reprezentantii
Foto: fmf.md

Copiii de la liceul „Mihai Viteazul” din Capitală au organizat astăzi, 12 decembrie, mai multe manifestații cu tematică fotbalistică, dedicate Zilei Mondiale a fotbalului și campaniei sociale „Fotbal în școli”.

Elevii claselor a 9-a s-au întrecut într-un concurs de cunoștințe în materie de fotbal. Ei au format trei echipe: Mihai Viteazu, Zimbru și Barcelona. Fiecare echipă și-a prezentat istoria clubului și jucătorul legendă, iar la final au cântat imnul formației favorite.

Pe miniterenul sintetic, copii de clasele a 5-a și-au demonstrat abilitățile de fotbaliști cu ajutorul antrenorului Valentin Cojuhari.

pe teren
fmf.md

Vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Dragoș Hîncu, le-a povestit elevilor despre importanța orelor de cultură fizică și despre rolul sportului și a fotbalului în special în societate. Iar managerul de proiecte FMF, Diana Bulgaru, a vorbit despre proiectul-pilot inițiat de federație și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării – „Educație fizică prin fotbal”.

„Fotbal în școli” este o campanie socială de promovare a sportului numărul 1 printre copiii din Republica Moldova. Campania face parte din ciclul de acțiuni a Federației Moldovenești de Fotbal privind dezvoltarea fotbalului și a sportului în general în rândurile copiilor, cu scopul de a promova modul sănătos de viață.

Scopul principal al campaniei este creșterea nivelului de implicare a copiilor în sport, prin practicarea fotbalului de către elevii din școlile moldovenești.

În cadrul proiectului din acest an, vor fi admise doar 100 de școli. Actualmente sunt înregistrate deja 82 de instituții de învățământ care au semnat acordul cu FMF. Orele de fotbal în școli vor începe din semestrul 2, adică din ianuarie 2020.

Mai multe detalii cu privire la acest proiect accesați aici.

Reporter Stagiar: Petru Beșleaga

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente