Elevii claselor primare (1-4) vor avea câte două ore de fotbal pe săptămână. Lecțiile vor înlocui orele ordinare de educația fizică în cazul în care majoritatea copiilor (părinții) vor vrea acest lucru. Proiectul a fost aprobat de Ministerul Educației, dar urmează să fie implementat de FMF în parteneriat cu școlile respective.

Instituțiile de învățământ care doresc să implementeze acest proiect trebuie să semneze acordul de colaborare și să prezinte lista profesorilor pentru formare și participare la lecțiile deschise organizate de FMF. Cererile de aderare la proiect, împreună cu acordul semnat, le puteți expedia până la 20 noiembrie 2019 pe una dintre următoarele adrese de email:

Regiunea Centru: [email protected]
Regiunea Nord: [email protected]
Regiunea Est [email protected]
Regiunea Sud: [email protected]
FMF: [email protected]

În cadrul proiectului din acest an, vor fi admise doar 100 de școli. Actualmente sunt înregistrate deja 82 de instituții de învățământ care au semnat acordul cu FMF. Orele de fotbal în școli vor începe din semestrul 2, adică din ianuarie 2020.

Școlile, care nu vor reuși să adere la proiect în primele 100, vor putea oricum semna acordul cu FMF, iar proiectul va fi demarat în instituțiile date din septembrie 2020, adică din anul viitor de învățământ.

Condiția de bază către instituții este să dispună de sală sportivă și/sau teren de fotbal.

Proiectul „Fotbal în Școli” prevede predarea disciplinei Educația fizică și Fotbal ca alternativă la disciplina Educația Fizică. Federația Moldovenească de Fotbal va contribui cu inventarul și echipamentul necesar pentru realizarea procesului educațional de calitate.

Fiecare școală va beneficia de:
# 10 mingi de fotbal Jako;
# 20 copete Jako (delimitarea spațiului de joc);
# 10 bavete de joc;
# scăriță Jako;
# pompă de mână Jako;
# set ace pentru pompă (3 buc.).

Fiecare profesor al proiectului va beneficia de:
# un curs de perfecționare și licența „D” FMF;
# participare la seminare organizate pentru diseminarea bunelor practice în sport;
# maiou Basic Jako;
# vestă Jako team.

Exemplu acordului de colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal poate fi accesat AICI.