Ambasadorul SUA s-a întâlnit în această dimineață cu Dodon: „Îmi pare rău că s-a demis guvernul Sandu”

69946806_3571777832848196_2438589998677622784_o-760×540-760×540

Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Derek J. Hogan, a avut în această dimineață o întrevede cu președintele Igor Dodon.

Diplomatul a confirmat acest lucru în cadrul forumului Moldova Business Week, care se desfășoară la Chișinău. El a subliniat că a făcut tot ce a fost posibil pentru a fi evitată demisia guvernului și că a fost important să discute cu Igor Dodon și să-i transmită că „îi pare rău pentru destrămarea coaliției PSRM-ACUM”. Întrebat de presă dacă mai este posibilă o nouă alianță între cele două formațiuni, ambasadorul american a răspuns că, teoretic, ar fi posibil, dar că ar fi foarte dificil, transmite radiochisinau.md.

El a mai declarat în cadrul evenimentului că cetățenii moldoveni merită lideri concentrați pe binele țării, ce depun efort pentru a o elibera de corupție, fenomen care a împiedicat Republica Moldova să atingă potențialul său deplin.

Dereck J. Hogan a mai subliniat că, în pofida destituirii regretabile a guvernului condus de Maia Sandu și a actualei incertitudini politice, SUA vor continua să îndemne aleșii poporului să depună mai mult efort pentru un viitor mai democratic și mai prosper pentru toți cetățenii țării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente