Tech Women Ambassadors – o nouă inițiativă vine să inspire fetele și femeile să urmeze o carieră în IT

e87283f5-b606-473e-9635-3154d83e7760

Proiectul „Tekwill” și Comunitatea Tech Women lansează o nouă inițiativă – „Tech Women Ambassadors”, un program menit să intensifice și să faciliteze transferul de cunoștințe, motivație și experiență între profesionistele din domeniul Tehnologiei Informației, dar și să inspire și să încurajeze aspirațiile fetelor care își doresc să îmbrățișeze o carieră în această industrie.

Programul va include evenimente informale cu caracter lunar, conferințe, sesiuni de socializare, orientare în carieră, mentorat, schimb de experiență și alte forme de întruniri deschise tuturor doritoarelor de a cunoaște, explora și valorifica oportunitățile de afirmare profesională în domeniul IT. Toate acțiunile planificate vor fi organizate și moderate de Ambasadoarele Tech Women, rol conferit celor 11 profesioniste IT selectate prin intermediul unui concurs public. Candidatele selectate reprezintă diverse domenii de activitate din întreaga industrie și s-au remarcat prin performanțele atinse, dar și prin implicarea activă în inițiativele de abilitare a femeilor în sectorul IT.

În Republica Moldova, ponderea femeilor în domeniul TIC constituie 17-18 % din totalul persoanelor angajate în sector, cu 5 % mai puțin decât în România și Bulgaria. Un studiu realizat de Comisia Europeană arată că încurajarea femeilor să acceseze oportunitățile de angajare în domeniul TIC ar putea duce la o creștere anuală a PIB-ului UE cu circa 9 miliarde de euro, ceea ce confirmă aportul semnificativ pe care l-ar putea avea acestea la o creștere economică durabilă și îmbunătățirea condițiilor de trai.

Natalia Ursu, lidera Comunității Tech Women: „Noi credem că potențialul, talentul și capacitatea de a deveni un profesionist excelent sunt calități care nu țin cont de gen și că femeile, deopotrivă cu bărbații, ating performanțe înalte în domeniul IT și aduc o contribuție importantă la dezvoltarea unor produse și servicii inovatoare. Ne-am convins de acest lucru în companiile în care activăm în calitate de profesioniste IT, dar și în cadrul tuturor evenimente pe care le desfășurăm în cadrul comunității Tech Women. Ceea ce ne propunem să facem prin intermediul Programului «Tech Women Ambassadors» este să împărtășim motivație, să creăm și să multiplicăm oportunitățile de dezvoltare și afirmare, să fim alături de fetele și femeile care sunt abia la început de cale sau doar visează să acceseze acest sector, să ne susținem reciproc și să îmbogățim încontinuu experiența și cunoștințele noastre”.

Elementul inedit al Programului este un parteneriat exclusiv, stabilit cu RAQUETTE, brandul vestimentar din Republica Moldova, care a cucerit rapid prin stilul minimalist și versatilitatea produselor atât femeile din Moldova, cât și piața internațională. Din 2012, surorile Dana și Violette Basoc continuă să creeze pentru RAQUETTE, o casă de modă care are în spate o familie, o echipă de profesioniști și multă dedicare pentru tot ce înseamnă frumos.

Dana Basoc, Brand Manager RAQUETTE: „Este un parteneriat într-adevăr deosebit pentru noi și o provocare mare să combinăm moda și domeniul IT. La RAQUETTE am fost întotdeauna inspirați de femei, fie că ele sunt studente, mame, antreprenoare, directoare de companii, superstaruri sau specialiste în IT. Prin susținerea și implicarea în acest program, ne dorim să punem accent pe importanța îmbrățișării vocațiilor și aspirațiilor autentice, a impulsurilor creative și a frumosului, indiferent de ocupația și lifestyle-ul participantelor. Credem că fiecare femeie este frumoasă, talentată și unică în felul sau, iar noi suntem aici pentru a le ajuta să scoată în evidență și să pună în valoare toate aceste atuuri.”

Acțiunile și evenimentele din cadrul Programului „Tech Women Ambassadors” vor fi desfășurate cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și al Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC. Inițiativele vor fi adresate tuturor femeilor din domeniul IT și tinerelor care sunt deja în domeniu sau intenționează să îl acceseze. Comunitatea Tech Women va reveni cu detalii privind posibilitățile de implicare în cadrul acestei inițiative.

Platforma „Tech Women” este o inițiativă dedicată atragerii, susținerii și promovării femeilor în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) și creării condițiilor pentru participarea deplină a acestora în cea mai dinamică și profitabilă industrie a prezentului și viitorului.  Tech Women reunește o multitudine de evenimente pentru schimb de experiență, transfer de cunoștințe, programe de mentorat, conferințe motivaționale, acțiuni educaționale și de facilitare a accesului la oportunități de carieră, creștere și afirmare profesională în sfera tehnologiilor.

nb

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente