Virgil van Dijk a fost desemnat de UEFA cel mai bun jucător al Europei în sezonul trecut

EDNCnqPX4AIu4lj
Foto: twitter.com

Fundașul echipei Liverpool, Virgil van Dijk, a fost desemnat cel mai bun jucător al anului (UEFA Men’s Player of the Year). Premiul a fost acordat pe baza performanțelor jucătorului înregistrate în perioada 31 iulie 2018 – 31 iulie 2019.

Fundașul olandez a reușit să câștige acest trofeu avându-i ca oponenți pe Lionel Messi (32 de ani) și Cristiano Ronaldo (34 de ani), dar Virgil van Dijk a fost cel care a obținut cele mai multe voturi și a câștigat trofeul din 2019, transmite digisport.ro.

În perioada perioada 31 iulie 2018 – 31 iulie 2019, starul lui Liverpool a evoluat în 59 de partide (pentru club și echipa națională), în care a fost implicat în 64 de dueluri, din care a câștigat 47 (73,4% dueluri câștigate).

În ceea ce privește duelurile aeriene, Van Dijk a câștigat 34 din 44 (77,3%). Liverpool a primit cele mai puține goluri în sezonul trecut de Premier League (22 de goluri), lucru care a depins foarte mult și de evoluțiile apărătorului olandez.

Liverpool a fost la doar un punct să câștige campionatul, care a fost adjudecat de Manchester City. Totuși, „cormoranii” au câștigat trofeul european suprem, Champions League. Virgil van Dijk a câștigat UEFA Men’s Player of the Year pentru prima dată în carieră.

În cadrul aceluiași eveniment UEFA a desemnat care a fost cel mai bun portar, fundaș, mijlocaș și atacant. Vezi mai jos cine sunt câștigătorii fiecărei categorii.

#Cel mai bun portar: Alisson Becker
#Cel mai bun fundaș: Virgil van Dijk
#Cel mai bun mijlocaș: Frenkie de Jong
#Cel mai bun atacant: Lionel Messi

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente