Cât vor costa alegerile Parlamentare noi din cele 4 circumscripții

cec

Alegerile anticipate pentru cele 4 circumscripții vor costa aproape 12 milioane de lei. Un deviz de cheltuieli a fost aprobat de către Comisia Electorală Centrală în ședința de azi.

Astfel, Ministerul Finanțelor ar urma să achite încă 11 milioane, 931 mii de lei pentru cheltuieli. Totuși, potrivit membrilor CEC, de la organizarea alegerilor Parlamentare din 24 februarie au fost economisiți 14 milioane de lei, astfel, dacă banii alocați vor fi gestionați corect, nu vor fi cheltuieli suplimentare.

Alegerile Parlamentare din 20 octombrie ar urma să aibă loc în 4 circumscripții.

17, Nisporeni – Fotoliul era ocupat de către Vlad Plahotniuc, fostul lider al PDM. Acesta și-a dat demsia la sfârșitul lunii iulie.

33, Suburbii Chișinău – Fotoliul era ocupat de către Andrei Năstase. Ultimul a eliberat fotoliul de deputat, după ce a ocupat funcția de Ministru al Afacerilor Interne. Funcția de ministru este incompatibilă cu cea de deputat, astfel Năstase și-a dat demisia la începutul lunii iulie.

48, Transnistria – Slobozia, Tiraspol. Mandatul era ocupat de către Viorel Melnic, care a câștigat în circumstanțe „misterioase” acel mandat, după ce mai mulți observatori au observat un transport masiv de alegători din stânga Nistrului, iar Melnic a câștigat confortabil această poziție. Și-a dat demisia la sfârșitul lunii iulie.

50, Diaspora la Vest de Moldova – Mandatul a fost câștigat la 24 februarie de către Maia Sandu. Ultima, a devenit prim-ministră pe data de 8 iunie, iar potrivit legii, funcția este incompatibilă cu cea de deputat. A renunțat în aceeași zi cu Andrei Năstase la funcție, după ce a împlinit o lună în funcția de prim-ministru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente