Concursul de lectură „La izvoarele înțelepciunii” va fi consacrată scriitorului Camil Petrescu

dsds

Mâine, 18 mai, la ora 10.00, în Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” (str. Șciusev nr. 121, intrare din str. Pușkin), va avea loc etapa republicană a Concursului de lectură „La izvoarele înţelepciunii”, ediţia a XXIX-a, consacrată scriitorului Camil Petrescu.

Organizatorii Concursului sunt Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă“, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Fondul Copiilor din Republica Moldova şi Secţia Naţională IBBY din Republica Moldova.

La etapa republicană vor participa circa 70 de elevi din clasele a IX–XI-a din toată republica, care s-au clasat pe primele locuri la etapele raionale şi municipale ale concursului. Concurenţii vor susţine două probe de concurs, având sarcina de a răspunde la mai multe întrebări în legătura cu biografia şi operele scriitorului.

Juriul Concursului va fi prezidat de Adrian Ghicov, dr. hab, prof. univ. El va desemna 10 premianţi la locul I, 10 premianţi la locul II, 10
premianţi la locul III.

Premianţii locului I vor participa pe 30 iunie la etapa finală a Concursului, concurând cu 10 elevi din judeţul Iaşi, România. Finala va avea loc la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente