Ce spune Ruslan Codreanu despre videoul vloggerului englez, legat de starea deplorabilă a Capitalei

hhh-920×517

După ce un vlogger din Anglia a publicat un filmuleț realizat la Chișinău în care critică starea mai multor clădiri dar și a subteranelor din oraș, jurnaliștii Agora au încercat să afle ce părere are primarul interimar Ruslan Codreanu în acest sens. Edilul a căzut de acord cu remarcile făcute de oasptele străin și a dat asigurări că pentru unele probleme au fost identificate soluții.

„Nu am decât să mă bucur că și oamenii din străinătate confirmă ceea ce am spus și eu în calitate de interimar. Subteranele necesită o investiție majoră din partea bugetului municipal. Noi acum facem devizul de cheltuieli pentru subteranele care sunt la Botanica: Dacia cu Teilor și Dacia cu Decebal. Pentru a le repara, 5 milioane de lei pentru ambele subterane”, a declarat Ruslan Codreanu, scrie agora.md.

Un alt subiect al episodului publicat de vloggerul din Anglia a fost clădirea fostului Observator Astronomic. Codreanu recunoaște că pentru restaurarea clădirii fostului Observator astronomic, Primăria nu are bani:

„Deocamdată în Bugetul municipal nu sunt planificate resurse financiare pentru a interveni și pentru Observator”.

Nici clădirea Hotelului Național nu a fost trecută cu vederea de oaspetele capitalei. Primarul general interimar consideră că această clădire poate deveni un Monument al Rușinii.

„Cu Hotelul Național trebuie să vedem care-i situația, pentru că nu este al nostru, este privat. Eu l-aș lăsa așa cum este, ca o pată de rușine pentru cei care l-au lăsat să ajungă în situația respectivă”, susține Ruslan Codreanu.

Reamintim că, un vlogger englez publică pe canalul lui de YouTube experiențele de călătorie în diferite țări. I-a venit și Moldovei rândul să fie abordată în una din clipurile turistului din Marea Britanie. Acesta a rămas șocat de treptele care se află într-o stare deplorabilă, iar nivelul rampei diferă de la una la alta. „Este un dezastru. Aici e centrul orașului, capitala țării.”

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente