A înotat 7 cele mai periculoase strâmtori de pe glob, iar acum este nominalizat la premiul Omul Anului. Votați-l pe Ion Lazarenco

md-interviu-inotator1_87860600-640×360

Ion Lazarenco a fost nominalizat la premiul Omul Anului de Asociația Mondială a Înotătorilor în Apă Deschisă (WOWSA) pentru actele lui de caritate. Acesta a înotat râul Nistru, cele mai periculoase strâmtori de pe Pământ din prima încercare doar pentru a selecta bani și de ale oferi oamenilor nevoiași.

Asociația Mondială a Înotătorilor în Apă Deschisă (The World Open Water Swimming Association) a prezentat lista celor patru categorii de nominalizare printre care se află și conaționalul nostru, renumitul înotător Ion Lazarenco Tiron.

Pentru a câștiga premiul Omul Anului 2018, Ion Lazarenco are nevoie de susținere. Accesați acest link pentru a-i oferi un vot și pe această cale veți contribui la victoria lui bine meritată.

df

Rezultatele vor fi anunțate pe data de 1 ianuarie 2019.

Totul a început însă în anul 2013 atunci când înotătorul amator a trecut în înot râul Nistru, o distanță de 265 de km în 8 zile, în scop caritabil, pentru a aduna bani copiilor orfani și sportivilor săraci din Moldova, după care a urmat strâmtoarea Gibraltar (4 ore, 41 minute), Canalul Englez (13 ore, 34 de minute), Strâmtoarea Nordică (16 ore, 23 de minute), Canalul Catalina (12 ore, 1 minut), Canalul Molokai (18 ore, 11 minute), Canalul Tsugaru (11 ore, 20 minute), Strâmtoarea Cook (11 ore, 5 minute).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente